NOGOMETNI SAVEZ BIH: NACIONALIZMU I ŠOVINIZMU NIJE MJESTO NA TRIBINAMA
Nogomet

NOGOMETNI SAVEZ BIH: NACIONALIZMU I ŠOVINIZMU NIJE MJESTO NA TRIBINAMA

Povodom događanja na utakmici 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranoj između NK Široki Brijeg i FK Zvijezda 09 dana 01. studenoga na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, NS/FS BiH se oglasio priopćenjem za javnost.

Administracija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi službeni dokumenti s jučerašnje utakmice, nadležni organi NS BiH će poduzeti dalje korake u skladu s relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama.

Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu s propisima, NS BiH pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS BiH će donijeti adekvatne odluke. Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih stadiona.

NS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitet boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti sa nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz NS BiH, piše u priopćenju.

Izvor: hercegovina.info

Facebook Komentari