Auto & Moto

NOVA GLUPOSTI NEKADAŠNJEG VLADARA FORMULE 1: “Ovo je dno”

Sebastian Vettel je četverostruki svjetski prvak, pobjednik 52 utrke i jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti. Međutim, u posljednje vrijeme 32-godišnji Nijemac sve češće šokira očajnim nastupima.

Vrhunac loših predstava dogodio se u Monzi, na domaćoj stazi Ferrarija za koji nastupa Vettel. Izletio je loveći Mercedese, a zatim se neoprezno pokušao uključiti u utrku i sudarom upropastio i sebi i Lanceu Strollu nastup u Monzi. Ljutiti Stroll je preko radioveze Vettela nazvao idiotom.

Vettel je dobio kaznu ulaska u boks i stajanja u njemu deset sekundi, najveću kaznu ove sezone u Formuli 1. Ferrarijev vozač je dobio i tri kaznena boda na licencu, sada ih ima ukupno devet te će, ako pokupi još tri boda u sljedeće tri utrke, dobiti zabranu nastupa.

Sve su jače spekulacije da Ferrari neće ponuditi novi ugovor bivšem prvaku kojeg plaća 45 milijuna dolara godišnje i koji je najplaćeniji vozač svijeta nakon aktualnog prvaka Lewisa Hamiltona.

“Ono što je napravio Vettel u Monzi bilo bi sramotno čak i da vozi igricu online. Nemoguće što je učinio čovjek s toliko iskustva”, čudi se Luke Slater, Telegraphov F1 analitičar.

“Njegov pad forme je predug da bi se smatrao izuzetkom i moramo se zapitati je li ovo njegov kraj i koliko mu je još vremena ostalo u ovom sportu. Prošle godine je griješio u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Japanu i SAD-u. Ove godine u Bahreinu, Kanadi, Velikoj Britaniji i sada u Italiji. U posljednjih sedam nastupa osvojio je samo 69 bodova, dok je njegov kolega iz momčadi osvojio 113. Ne smije se zaboraviti kakav je nekad vozač bio, ali trenutno se nalazi na dnu, najnižoj točki u karijeri”, zaključuje Slater.

Izvor: Index.hr

Facebook Komentari