OBILJEŽEN DAN III. BOJNE DONJA MAHALA-KOSTRČ 106 HVO BR ORAŠJE
BiH

OBILJEŽEN DAN III. BOJNE DONJA MAHALA – KOSTRČ 106 HVO BR ORAŠJE

Četvrtu godinu za redom prigodnim sadržajima obilježen je “Dan III bojne Donja Mahala-Kostrč 106 HVO br Orašje.

Tim povodom branitelji, pripadnici III bojne 106. brigade HVO-a, članovi obitelji poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, dragovoljci i veterani Domovinskog rata iz MZ Donja Mahala i Kostrč upriličili su jučer ( 06.10.2019.g.) tradicionalan mimohod do kapele “Dusine”.

Obilježavanje je započeto svetom misom u crkvi UBDM, a potom su branitelji iz Donje Mahale krenuli od spomen obilježja u Donjoj Mahali do spomen obilježja u Kostrču. Koloni su se priključili kostrčki branitelji da bi nakon desatak kilometara pješačenja stigli do kapele “Dusine” gdje su izaslanstva MZ Donja Mahala i Kostrč, te predstavnici općine Orašje i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijence i upalili svijeće.

Kroz molitvu koju je predvodio fra Perica Martinović među 150 prisutnih oživjela su sjećanja na veliku žrtvu 75 poginulih branitelja i civila koji su položili svoje živote za obranu ovog dijela Posavine.

“Bez njihove žrtve i hrabrosti preživjelih branitelja, s ovog mjesta mogu iskreno kazati da mene i svih vas na ovom mjestu danas ne bi bilo. Sjećajući se tih dana nemojte žaliti što ste tada činili jer ste uistinu činili dobro. A ono što je dobro ne može nikada biti poništeno i zaboravljeno jer dobro ostaje trajno!” -poručio je fra Perica Martinović.

Izvor: Radio Orašje

Facebook Komentari