Brčko Vijesti

Obilježena 28. obljetnica formiranja 108. Pješačke brigade Hrvatskoga vijeća obrane (HVO)

Danas je u Brčko distriktu BiH obilježena 28. obljetnica formiranja 108. Pješačke brigade Hrvatskoga vijeća obrane u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Upriličeno je polaganje vijenaca i odata počast poginulim braniteljima na spomen-obilježjima u Dubravama, Boderištu i Brčkom te služena sveta misa.
Dogradonačelnik Distrikta Brčko dr. Anto Domić podsjetio je na početke devedesetih godina, kada su Hrvati bili u opasnosti od strane neprijatelja.
„Hrvati stoljećima žive na ovom prostoru i nemaju drugi dom. U trenutku kada su njihovi i životi njihovih najmilijih bili ugroženi stali su u obranu ovoga prostora, koji su branili časno, onako kako se brani svoj dom“, kazao je dr. Domić.
Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović je izjavio da je 108. Brigada odbranila najveći dio hrvatskog znamenja. „Ponosan sam na svaku obljetnicu na kojoj slavimo naš veliki uspjeh. Posebno želim istaknuti stradanje civila Boderišta, Ulica, koji su mučki ubijeni, te ukoliko nitko ne bude odgovorao za taj zločin onda nema pravde“, izjavio je Filipović.
Vijence su položili predstavnici udruga proisteklih iz rata, predstavnici hrvatskoga naroda u lokalnoj vlasti, članovi obitelji stradalih, te nekolicina građana, čije je okupljanje bilo u skladu s naredbama Kriznog stožera.

Facebook Komentari