Senad Osmanović
Brčko

OČEKUJE SE ANGAŽIRANJE DEVEDESET OSOBA ZA POTREBE ODJELA ZA OBRAZOVANJE

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je održala 80. izvanrednu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje devedeset osoba (nastavnika, stručnih suradnika i suradnika u nastavi) za potrebe Odjela za obrazovanje.

Predstojnik Odjela za obrazovanje Senad Osmanović kazao je da se školska godina dočekuje s osiguranim kadrovima i svim nastavnim sredstvima koji su neophodni za početak školske godine.

„U međuvremenu su se desile određene potrebe u smislu odlaska pojedinih nastavnika na bolovanje i zbog toga se pojavila potreba za angažiranjem osoba. Odjel za obrazovanje najavljuje i natječaj početkom rujna tako da ovu školsku godinu dočekujemo s osiguranim kadrovima i svim nastavnim sredstvima koji su neophodni za početak školske godine“, kazao je Osmanović.

Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj izvanrednoj sjednici usvojila je i Odluku o odobravanju Programa za sufinanciranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH za 2019. godinu kao i Program utroška sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove – Pododjel za potporu mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udrugama građana (četvrti dio).

Srđan Blažić, predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove, kazao je da su u prvoj usvojenoj odluci u program uključene dvije mjesne zajednice iz Distrikta, Š naselje i Ilićka.

„Brčko distrikt BiH sudjeluje u sufinanciranju 30 %, dok je ostali dio sredstava osiguran od strane donatora Vlade Švedske i Švicarske putem UNDP-ja, Razvojnog programa Ujedinjenih naroda. Ukupna sredstva u ovom Programu su oko 20 tisuća maraka. U Mjesnoj zajednici Š radit će se rekonstrukcija i opremanje terena za male sportove, a u Mjesnoj zajednici Ilićka postavit će se vještačka trava kod objekta mjesne zajednice. Kada je u pitanju druga usvojena točka, tu su uključene 124 mjesne zajednice, nevladine organizacije i udruge građana s iznosom od 980 tisuća maraka i očekuje se da će se u narednih sedam do deset dana imati potpuna realizacija ovoga Programa, odnosno potpisivanje ugovora“, kazao je Blažić.

Članovi Vlade na današnjoj sjednici usvojili su i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt akcijskog plana za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvješća Europske komisije kao i  Dokument okvirnog proračuna za razdoblje od 2020. do 2022. godine.

Na današnjoj sjednici primljeni su k znanju i Izvješće i Akcijski plan za realizaciju preporuka iz revizorskog Izvješća financijskog poslovanja Odjela za javnu sigurnost za razdoblje od 1. 1. do 31. 12. 2018 godine.

Facebook Komentari