ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK VODITELJA ZASTUPNIČKIH KLUBOVA U SKUPŠTINI BRČKO DISTRIKTA
Brčko

ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK VODITELJA ZASTUPNIČKIH KLUBOVA U SKUPŠTINI BRČKO DISTRIKTA

Na pripremnom sastanku voditelja zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta jučer je zakazana 56. redovita sjednica Skupštine za koju su predložene 43 točke dnevnog reda. Sjednica će se održati u srijedu, 27. studenoga 2019. godine s početkom u 10 sati.

Predsjednik Skupštine Esed Kadrić rekao je nakon pripremnog sastanka da je riječ  o sjednici s obimnim dnevnim redom koji će zahtijevati mnogo usuglašavanja tijekom same sjednice.

 – Nakon primjedbi koje je Parlament iskazao Vlada je korigirala Prijedlog memoranduma sa Studen Holding grupacijom koji će se naći kao prioritet na sjednici koju smo zakazali za sljedeću srijedu. Imamo nekoliko zakonskih prijedloga i definitivno se ulazi u proces usvajanja Zakona o radu na koji imamo dodatne amandmane zastupničkih klubova – rekao je predsjednik Kadrić.

Pred zastupnicima će se naći i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani pušenja i drugih oblika uporabe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu, a na prijedlog voditelja Odjela za zdravstvo po žurnom postupku će biti razmatrane izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi. Na dnevnom redu je i nekoliko važnih izvješća o radu javnih poduzeća JP „Ceste Brčko“, JP „Komunalno Brčko“, davanje suglasnosti na akte JP „Luka Brčko“ sukladno Zaključku Skupštine, kao i više izvješća o reviziji financijskog poslovanja nekoliko institucija i odjela Vlade Brčko distrikta u prošloj godini.

– Puno je javnih interesa koji se tiču izgradnje infrastrukture na području Distrikta Brčko, a nekoliko točka neposredno su na pripremnom sastanku delegirali članovi zastupničkih klubova, poput izmjena i dopuna Zakona o porezu na dobit, Zakona o planiranju, projektiranju i razvitku Brčko distrikta – rekao je predsjednik Kadrić.

U dnevni red je uvršteno i nekoliko informacija pripremljenih na zahtjev zastupnika Skupštine Brčko distrikta.

Facebook Komentari