Brčko

Održan pripremni sastanak voditelja zastupničkih klubova

Voditelji zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su danas na pripremnom sastanku da nova 59. redovita sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH bude održana u srijedu, 29. siječnja 2020. godine.

Zasjedanje Skupštine počet će u 10 sati razmatranjem preostalih točaka dnevnog reda 58. redovite sjednice nakon čega će početi 59. sjednica za koju je utvrđen dnevni red od 28 točaka.

Ova sjednica bit će u funkciji usvajanja zakona u drugom čitanju koji će omogućiti jednošaltersku registraciju poslovnih subjekata u Brčko distriktu BiH što je značajan napredak, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine.

U setu zakona koji trebaju omogućiti uvođenje jednošalterskog sustava poslovanja su Nacrt zakona o Poreznoj upravi, Prijedlog zakona o registraciji poslovnih subjekata, Nacrt zakona o elektroničkom potpisu, Nacrt zakona o elektroničkom dokumentu kao i nacrti izmjena i dopuna zakona o pristojbama i više zakona koji reguliraju poslovanje u oblasti trgovine, ugostiteljstva, turizma i drugim djelatnostima.

Zastupnici će na 59. redovitoj sjednici razmatrati Izvješće o radu Vlade u 2019. godini i Program rada Vlade za 2020. godinu kao i programe rada Direkcije za financije i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

U dnevni red je uvršteno i davanje suglasnosti na Statut i Organizacijski plan Zavoda za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta BiH što je početni korak u usvajanju temeljnih dokumenata kako bi Zavod konačno počeo vršiti svoju funkciju, rekao je predsjednik Kadrić.

Na 59. redovitoj sjednici bit će razmatrano i više izvješća o reviziji financijskog poslovanja odjela i institucija Brčko distrikta u 2018. godini, kao i nekoliko informacija u svezi sa zastupničkim pitanjima.

Facebook Komentari