Održana 55. redovita sjednica Skupštine
Brčko

ODRŽANA 55. REDOVITA SJEDNICA SKUPŠTINE

Zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH održali su danas 55. redovitu sjednicu. Nakon što je za narednu sjednicu odloženo razmatranje nacrta zakona o dopunama Zakona o fiskalnim sustavima i  Nacrta zakona o radu u drugom čitanju, sjednicom su uglavnom dominirale točke koje su se odnosile na razmatranje izvješća, informacija, a doneseno je i više odluka.

Donesene su odluke o usvajanju elaborata  i opravdanosti osnivanja visokoškolske  ustanove u Brčko distriktu BiH.

-Visokoškolska ustanova podnijela je zahtjev za osnivanje na području Brčko distrikta i nakon provođenja svih potrebnih procedura povjerenstva su dala suglasnosti a ovim odlukama i Skupština je dala suglasnost za osnivanje, rekao je Senad Osmanović, voditelj Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta dodajući da je riječ o Fakultetu za poslovni menadžment Banja Luka.

Donesene su i dvije odluke o utvrđivanju javnog interesa Brčko distrikta za rekonstrukciju i izgradnju raskrižja i dijela ceste u Omerbegovači i Krbetima.

Razmatrano je i usvojeno Izvješće o izvršenju proračuna Brčko distrikta za prvih šest mjeseci ove godine. Zastupnici su dali suglasnost na Izvješće o radu i financijskom stanju i Izvješće o završnom računu JP “Luka Brčko“ u 2018. godini. Razmatrana su i izvješća o reviziji financijskih  izvještaja sa 31. 12. 2018. godine  JP „Putevi Brčko“ i  Direkcije za financije, kao i izvješća o reviziji financijskog poslovanja Odjela za komunalne poslove, Odjela za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja i Ureda gradonačelnika za 2018. godinu.

Na 55. redovitoj sjednici razmatrano je i Izvješće o procesu inicijalne fiskalizacije kojim, sukladno skupštinskim Zaključkom, Direkcija za financije jednom mjesečno informira Skupštinu o ovom procesu.

Facebook Komentari