Održani „Dani voća” u Brčkom
Brčko

ODRŽANI „DANI VOĆA” U BRČKOM

Na Trgu mladih u Brčkom održana je treća po redu gospodarsko-turistička manifestacija „Dani voća“ koju pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH organizira „Voćni klub“ iz Brčkog.

Oko šezdeset izlagača iz više gradova BiH, Srbije, Hrvatske te Brčko distrikta BiH izložili su razne vrste voća, proizvode od voća, tradicionalna jela i rukotvorine.

“Cilj ove manifestacije je promocija Brčkog kao grada s bogatom voćarskom tradicijom, afirmacija voćarstva i podsticanje već pomalo uspavanog voćarstva u Distriktu”, kazao je u ime organizatora Savo Lukić koordinator „Voćnog kluba“.

Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić koji je još jednom istakao da nam trebaju ovakve manifestacije i zbog promocije domaćih voćara i poljoprivrednika, ali i da vidimo šta to drugi imaju dobro da ponude a iz čega i mi možemo učiti.

“Uz naš podsticaj za voćarstvo u iznosu od 1,5 milion KM i transfer iskustva od onih koji su ispred nas u ovoj oblasti mi se polako krećemo ka tome da proizvodnja voća, ali i prerađevina od voća postaje jedan od brendova Brčkog”, kazao je gradonačelnik Milić.

Sve prisutne su pjesmom, igrom i recitacijama na početku zvaničnog otvaranja manifestacije pozdravili mališani iz Vrtića „Naša djeca“ iz Brčkog.

Prije zvaničnog otvaranja gosti manifestacije prisustvovali su prijemu kod gradonačelnika Siniše Milića u Gradskoj vijećnici.

Izvor: Vlada Brčko distrikta

Facebook Komentari