OTVOREN MEĐUNARODNI SAJAM GOSPODARSTVA 18. „BRČKO 2019“
Brčko

OTVOREN 18. MEĐUNARODNI SAJAM GOSPODARSTVA „BRČKO 2019“

U organizaciji Gospodarske komore Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH danas je u bivšem Tržnom centru „Tropic“ u Brčkom svečano otvoren 18. Međunarodni sajam gospodarstva „Brčko 2019“, na kojem sudjeluje preko sto izlagača iz različitih gospodarskih grana.

Na svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, koji je istaknuo važnost ovoga događaja za Distrikt i gospodarstvo.

-Zadovoljstvo je vidjeti na jednom mjestu veliki broj gospodarstvenika koji održavaju u životu ovo društvo. Naš je cilj da ovo ne bude samo mjesto gdje bi se vidjela ponuda iz gospodarstva Brčko distrikta BiH i okruženja, već i mjesto gdje će se razgovarati o načinima unaprjeđenja poslovnog ozračja. Također, na ovom Sajmu predstavit će se i program samozapošljavanja u gospodarstvu i poljoprivredi, koji je na prostoru Distrikta dao zadovoljavajuće rezultate, ali pričat će se i o konceptu poslovnih zona. Mi smo u fazi usvajanja zakona o poslovnim zonama i ovaj susret gospodarstvenika iskoristit ćemo i za prezentaciju toga zakonskog rješenja u formi nacrta, ali i razmjenu mišljenja, kazao je Milić dodajući da očekuje da će se u narednom razdoblju doći do jednog zakonskog rješenja koje će unaprijediti procedure kada su u pitanju ulaganja u Brčko distrikt BiH.

-Nadamo se da bi to mogla biti prekretnica koja će doprinijeti da gospodarski rast i razvitak u Distriktu poprime intenzivniji karakter, kazao je Milić.

Predsjednica Gospodarske komore Brčko distrikta BiH Sanela Hadžajlić kazala je da su izlagači prepoznali bitnost Sajma.

-S 18. Međunarodnim sajmom gospodarstva ‚Brčko 2019‘ postali smo punoljetni, ali postajemo i ozbiljniji. Ovaj smo Sajam digli na mnogo višu razinu nego što je do sada bila. Imamo preko sto izlagača i kompletan sajamski prostor je popunjen. Izlagači su prepoznali bitnost ovoga Sajma, na kojem ostvaruju i poslovne kontakte, kazala je Hadžajlić.

U okviru Sajma sutra 8. studenog u prostoru TC „Tropik“ održati će se i okrugli stol za mlade poduzetnike o temi „Od ideje do realizacije“ kao i prezentacija prijedloga zakona o poslovnim zonama Brčko distrikta BiH, koje će prezentirati Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH.

Sajam će trajati do 9. studenog, kada će se proglasiti i najuspješniji sudionik Sajma i dodijeliti priznanja i nagrade.

Facebook Komentari