Orašje

Otvorena međunarodno-stručna konferencija “Posavina u obrani suverenosti i samostalnosti Bosne i Hercegovine“

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija “Posavina u obrani suverenosti i samostalnosti Bosne i Hercegovine“ otvorena je jučer u hotelu Navis u Orašju.

Organizatori ove Međunarodne znanstveno-stručne konferencija koja se održava  16. i 17. siječnja su: Sveučilište u Mostaru, Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Osijek i Institut za migracije i narodnosti Zagreb.

Konferenciji su nazočili i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti svih razina u BiH dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović.

Konferenciju su otvorili i pozdravili nazočne sudionike, prof. dr. sc. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru. Voditelj Područnog centra Osijek Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, prof. ddr. sc. Miljenko Brekalo, zatim ravnateljica Instituta za migracije i narodnosti Zagreb doc. dr. sc. Marina Perić Kaselj, Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske i akademik Vlado Majstorović, predsjednik Programskog odbora konferencije.

Izvor 

Facebook Komentari