PEJIĆ: POGINULI BRANITELJI HVO-A SARAJEVO I HRVATSKE BRIGADE 'KRALJ TVRTKO' ZASLUŽUJU SPOMEN-OBILJEŽJE U SARAJEVU
BiH

PEJIĆ: POGINULI BRANITELJI HVO-A SARAJEVO I HRVATSKE BRIGADE ‘KRALJ TVRTKO’ ZASLUŽUJU SPOMEN-OBILJEŽJE U SARAJEVU

Izaslanstva Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO-a Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja SŽ, Općine Novo Sarajevo, Koordinacije braniteljskih udruga Općine Novo Sarajevo i Hrvatskog narodnog vijeća BiH danas su na Groblju „Sveti Josip“ u Sarajevu položila vijence i zapalila svijeće za poginule, preminule i nestale branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade „Kralj Tvrtko“, povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo Marinko Pejić naglasio je da je vojno-politička organizacija HVO-a Sarajevo, utemeljena u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na BiH stala na branik Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, zajedno s ostalim oružanim postrojbama.

– Naravno, to ne bi bilo moguće bez žrtve branitelja koji su položili svoje živote za obranu ovih plemenitih ideja. Nadamo se da će 109 poginulih branitelja HVO Sarajevo i Hrvatske brigade ‘Kralj Tvrtko’ uskoro dobiti spomen-obilježje u Sarajevu, za čiju su slobodu i multietničku strukturu dali svoje živote. Na ovaj se način prisjećamo i svih civilnih žrtava agresije na našu domovinu – kazao je Pejić.

U kulturnom programu povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana prigodne stihove čitala je pjesnikinja Ivana Krstanović, a molitvu je predvodio don Luka Brković, priopćeno je iz Udruge HVO Sarajevo.

Dnevnik.ba

Facebook Komentari