Brčko Vijesti

Gudeljević, održao sastanak s gospodarstvenicima u svezi s utjecajem koronavirusa na gospodarstvo Distrikta

U zgradi Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Pero Gudeljević danas je održao sastanak s predstavnicima Gospodarske komore Brčko distrikta BiH, predstavnicima Udruge poslodavaca i nekoliko gospodarstvenika iz Distrikta u svezi s utjecajem koronavirusa na gospodarstvo Brčko distrikta BiH.

Na sastanku je analizirana trenutačna situacija u gospodarstvu i dogovoreno da Gospodarska komora i Udruga poslodavaca u narednom razdoblju poduzmu sve mjere kako njihovo poslovanje ne bi trpjelo zbog pojave koronavirusa. Gudeljević je kazao da je na sastanku zaključeno da se i na ovom polju zajednički prati stanje kako bi se napravila procjena i u budućnosti predložile određene mjere Vladi, koja bi pomogla u smanjenju posljedica ovoga problema.

„Dogovorili smo se i da se uredno prikupljaju podatci o štetama koje će gospodarstvo pretrpjeti u narednom razdoblju, a to se odnosi prije svega na one tvrtke koje rade sa zemljama u kojima je koronavirus najaktualniji ali i s drugim zemljama. Da štete trpe, to je već izvjesno i znamo da su odgođena sva putovanja kada su u pitanju ekskurzije. Na udaru su tvrtke koje organiziraju putovanja izvan BiH, ali isto tako su u problemima i tvrtke koje svoju robu šalju u druge zemlje i koje ovise o repromaterijalu koji dolazi iz inozemstva“, kazao je Gudeljević.

Predsjednica Gospodarske komore Brčko distrikta BiH Sanela Hadžajlić kazala je nakon sastanka da već postoje problemi u gospodarstvu koji su u začetku, ali da se zbog toga ne treba stvarati panika.

„Ne treba stvarati paniku, ali treba aktivno djelovati kako bismo doveli do toga da gospodarstvo što manje trpi zbog koronavirusa. Mi smo tu da obavijestimo sve naše, članove Gospodarske komore, Udrugu poslodavaca i sve asocijacije u svezi s problemima koji mogu nastupiti, a sve s ciljem sprječavanja širenja virusa. Potrebno je da se vrši kontrola vozila i svega što dolazi u poduzeće kako se ne bi desilo da se na taj način koronavirus proširi. Svatko se treba u svom poduzeću organizirati na način da spriječi unošenje ovoga virusa u poduzeće“, kazala je Hadžajlić.

Izvor: Vlada Brčko distrikta BiH

Facebook Komentari