Brčko Vijesti

Peškiri: U karantinu oko 50 stanovnika, većinom starije životne dobi

Zapovjednik Kriznog stožera za zaštitu i spasavanje i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izdao je naredbu kojom se nalaže Policiji Brčko distrikta BiH da poduzme sve potrebne radnje kojima će se izvršiti blokada i izolacija gornjeg dijela zaseoka Peškiri na području Brčko distrikt BiH zbog potvrđene sumnje da je s mještanima ovog dijela zaseoka bila u kontaktu osoba zaražena korona virusom, a s ciljem sprečavanja širenja, odnosno prenošenja korona virusa na ostali dio mještana zaseoka Peškiri i mjesta Gornji Zovik, te susjednog mjesta Velino Selo u Opštini Čelić.

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić na današnjoj konferenciji za medije kazao je da je utvrđeno da je zaražena osoba u prvim kontaktima bila s devet osoba, u drugim s šest osoba s područja Peškira i s tri osobe s područja Tuzlanskog kantona.

„Policija Distrikta zajedno s Inspektoratom, Odjelom za javnu sigurnost i Crvenim kižom jučer je u poslijepodnevnim satima informirala stanovništvo vezano za odluku i naredbu Kriznog stožera, te je zajedno sa timovima higijensko-epidemiološke službe izvršena i dezinfekcija prostora i objekata koje osobe koriste. Tu se već nalaze i febrilni timovi JZU „Zdravstveni centar Brčko“ radi uzimanje uzoraka. Zaseok Peškiri broji oko 25 kuća i ima oko 50 stanovnika uglavnom starije životne dobi“, kazao je Pisić.

 

 

 

 

Facebook Komentari