Pevec: 'Mogu mi sve uzeti. I imovinu i novac, zdravlje su mi već uzeli'
Svijet

PEVEC: “MOGU MI SVE UZETI. I IMOVINU I NOVAC, ZDRAVLJE SU MI VEĆ UZELI.”

Zdravku Pevecu je odbijen zahtjev prema društvu Pevec d.d. da je autor djela “kupujte s osmijehom”, stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu Pevec.

Iznenađen sam i šokiran. Ovo nije kraj. Bio bi presedan da mi netko uzme prezime, rekao je Zdravko Pevec.

Visoki trgovački sud potvrdio je presudu Trgovačkog suda u Zagrebu kojom je Pevecu odbijen zahtjev prema društvu Pevec d.d. da je autor djela “kupujte s osmijehom”, stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu Pevec.

Sud je utvrdio da je slogan “kupujte s osmijehom” izradilo nekoliko ljudi, a ne Pevec. Isto tako, utvrđeno je da nije izradio crtež stiliziranog pijevca nego je naručio crteže i izabrao onaj koji mu se najviše svidio.

Gostujući u RTL-u Danas Pevec je rekao da ni jedan od njegovih odvjetnika nije dobio presudu.

 “Šokantno i nevjerojatno je da je tu presudu Pevec dobio prvi, ispod pulta, i objavio svim medijima da su dobili presudu.”

“Mogu mi sve uzeti. I život. Zdravlje su mi već uzeli jer kad sam ušao prvi put u zadarski Pevec prije tri godine, nakon toga sam išao na četiri operativna zahvata. I u rujnu sada sam završio u bolnici, deset dana na intenzivnoj njezi. To je teško podnijeti. Ne mogu shvatiti… Nešto što sam stvorio… Mogu mi uzeti sve, i novac, uzeli su mi imovinu, mogu mi uzeti i život, ali mislim da ime ne mogu uzeti.”

Iz Peveca su ranije istaknuli da im je Zdravko Pevec dužan pet milijuna kuna.

“Što da im dam? Odakle? Ostavio sam im 422 milijuna zadržane dobiti u tvrtki. Nisam uzeo kunu. Presudili su mi. Odakle da im dam? Dobivam mirovinu, samo zaštićeni dio. A firma koju sam stvorio veliku i moćnu danas je ponovno najmoćniji trgovački lanac u Hrvatskoj koji je već u ovih 10 godina ostvario čak još i veću dobit od mene – oko 500 milijuna kuna. Koje si oni dijele.”Na pitanje kada će na izdržavanje kazne od 11 mjeseci zatvora, Zlatko Pevec je istaknuo da mu se zdravstveno stanje “znatno pogoršalo”.

“Nekoliko puta sam bio u bolnici i čuvam zdravlje. Ali teško je čuvati zdravlje i boriti se s ovakvom nepravdom – rekao je i dodao da ova presuda nije kraj, prenosi 24sata.hr.

Izvor: Hercegovina.info

Facebook Komentari

Oznake