POČELE "ČARI ZIME"
Brčko

POČELE “ČARI ZIME”

U Brčkom na gradskom trgu je sinoć počela manifestacija „Čari zime u Brčko distriktu BiH“, koja će trajati do 31. siječnja. U okviru manifestacije biće priređen bogat gastro i glazbeni program, prodaja delicija i suvenira, a bit će otvorena za posjetitelje svaki dan od 17:00 do 21:00 sat.

Gradonačelnik Siniša Milić rekao je novinarima da je ovo prvi put da Brčko ima takvu manifestaciju po uzoru na gradove iz okruženja te se nada da će u sljedeća dva mjeseca zimski grad biti centar svih događanja u distriktu i opravdati povjerenje sugrađana i građana okolnih mjesta.

Milić je napomenuo da će, u okviru „Čari zime“ koje je organizirala Vlada Brčko distrikta BiH, za deset dana na Sportsko-rekreativnom centru Blatuša biti otvoreno klizalište, kao i da je planiran doček Nove godine na otvorenom.

Planiran je novogodišnji koncert na otvorenom. Izvođača još nismo odredili, ali sam siguran da ćemo veoma brzo doći i do tog imena, istakao je Milić.

Šef Službe za turizam Vlade Brčko distrikta BiH Aleksandar Đurić rekao je da je pohvalna inicijativa iz Kabineta gradonačelnika za održavanje jedne ovakve manifestacije.

Ovo daje mogućnost razvoju jednog specifičnog vida turizma, a to je manifestacijski turizam koji treba da bude zastupljen tijekom cijele godine, kako bi imali bogat sadržaj ne samo za naše građane nego i za turiste, zaključio je Đurić.

Manifestacija „Čari zime“ namijenjena je svim uzrastima koji će u periodu od 17 do 21 sat, uz niz radionica za najmlađe, glazbeno program, prezentaciju proizvoda tvrtki. nevladinih organizacija i udruženja, moći da uživaju u duhu blagdana.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u manifestaciji „Čari zime“ u Brčko distriktu BiH mogu da se prijave OVDJE.

Detaljan program i aktualne informacije možete da pratite na službenoj stranici Vlade Brčko distrikta BiH, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

Izvor: nula49

Facebook Komentari

Oznake