Brčko Vijesti

Počeli pripremni radovi za rekonstrukciju mosta Brčko-Gunja

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i direktor JP „Putevi“ Brčko Miroslav Miškić obišli su most Brčko-Gunja povodom početka pripremnih radova za rekonstrukciju mosta.

Gradonačelnik je kazao da je ovo nešto što se s nestrpljenjem očekivalo još od veljače prošle godine kada je studija pokazala da most ne može biti u funkciji za teretni saobraćaj.

„Mi smo danas ovdje praktično da obilježimo početak radova, ja se nadam na rekonstrukciji postojećeg mosta, s ciljem da se teretni saobraćaj ponovo uspostavi na graničnom prijelazu između Brčkog i Gunje, koji je za distrikt Brčko više nego značajan, pogotovo za gospodarstvo i JP „Luka“ Brčko. Zahvaljujem se JP „Ceste Brčko“ na brzoj reakciji uprkos svim problemima koje smo imali u proteklom razdoblju. Relativno brzo smo došli do faze pripremnih radova. Nadam se da će i naredne faze biti jednako brze i da ćemo dobiti rješenje. Također, drago mi je da se vraćamo normalnim aktivnostima“, kazao je Milić napominjući da su u tijeku i intenzivni razgovori s potpisnikom Memoranduma o razumijevanja s Vladom Brčko distrikta BiH, firmom „Studen & CO Holding“, na osnovu kojeg očekujemo da se ubrzo uđe i u proceduru odobravanja još jednog važnog projekta za Distrikt, a koji se odnosi na slobodnu ekonomsku zonu.

 

 

Facebook Komentari