počelo je obilježavanje svjetskog dana turizma u brčkom
Brčko

POČELO JE OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA TURIZMA U BRČKOM

U organizaciji Službe za turizam Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu danas je u Hotelu „Jelena“ u Brčkom prigodom Svjetskog dana turizma održan okrugli stol o značaju i poslovnim mogućnostima u turizmu.

Voditelj Vladine Službe za turizam Aleksandar Đurić kazao je da su na okruglom stolu eminentni stručnjaci nazočnima kao i učenicima Ekonomske škole smjera Ugostiteljstva i turizma prezentirali aktualne i suvremene tendencije u globalnom turističkom kretanju kao i nove mogućnosti za razvitak turizma na području Brčko distrikta BiH.

Brčko distrikt BiH organiziranim edukacijama kroz partnerstvo s hotelijerima i mladim učenicima gradi jedan snažan resurs i ljudski potencijal u pogledu daljnjeg razvijanja turizma. Danas smo čuli nešto novo što će otvoriti mogućnosti da kandidiramo neke potencijale Distrikta koji nisu dovoljno razvijeni i da u skladu s tim, možda zaključcima, Vladi Brčko distrikta BiH preporučimo i neke akcijske planove, kazao je Đurić.

Danijela Orlić, osnivačica škole komunikacijskih vještina „Arete“ iz Banje Luke, kazala je da su danas prezentirani turistički potencijali grada Brčkog kao i potencijali Bosne i Hercegovine te kako podići imidž grada na jednu novu i višu razinu.

Prezentirani su i svjetski trendovi, što je ono što obilježava jedan grad, što je emocionalno brendiranje, poslovno brendiranje jednog grada i sl. S inicijativom Udruge hotelijera i restoratera i s inicijativom Vlade Brčko distrikta BiH pokušat ćemo podići Brčko na jednu novu i višu razinu kako bi se u konačnici ujedno otvorila i nova radna mjesta istovremeno privlačeći turiste, kazala je Orlić.

Voditelj Službe za turizam Aleksandar Đurić nakon uvodnog obraćanja nazočne je podsjetio da će obilježavanje Svjetskog dana turizma trajati tri dana uz anketiranje građana i dijeljenje promotivnih materijala građanima Brčkog, koje će se organizirati u petak 27. rujna na šetalištu ispred Gradske galerije, kao i obuku za ugostiteljske turističke radnike koju organizira Udruga hotelijera i restoratera, koja će se u subotu 28. rujna organizirati u Gastro centru „Bakarni lonac“.

„Mislim da smo za ovo obilježavanje Svjetskog dana turizma dali dovoljno aktualnih tema i očekujemo službene odgovore“, kazao je Đurić.

Facebook Komentari