POČINJE MANIFESTACIJA "ČARI ZIME"
Brčko

POČINJE MANIFESTACIJA “ČARI ZIME”

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić  zvanično je najavio početak manifestacije „Čari zime“ u Brčko distriktu BiH koja će se održavati na Trgu mladih od 2. prosinca do kraja siječnja 2020. godine.

-Riječ je o manifestaciji koja već sada privlači veliku pažnju i interes naših građana i ima za cilj da obogati ukupnu turističku ponudu grada tokom zimskog razdoblja, a naročito tokom božićnih i novogodišnjih blagdana. Na Trgu mladih bit će postavljene drvene kućice s izložbenim i prodajnim programom u duhu same manifestacije. Prateći sadržaj ove manifestacije je i otvaranje klizališta na Blatuši koje će biti u upotrebi za petnaestak dana, a planirano je i održavanje novogodišnjeg koncerta na gradskom trgu. Izvođač će uskoro biti odabran, rekao je Milić.

On je istakao da će program biti objavljivan svakog tjedna te pozvao sve tvrtke, nevladine organizacije i udruženja kao i građane koji žele da sudjeluju u kreiranju programa same manifestacije da se prijave na još uvijek otvoren javni poziv.

-Manifestacija će biti otvorena svakim danom od 17 do 21 sat. Na bini koja će biti postavljena bit će upriličen i glazbeno program kao i program za najmlađe, rekao je Milić. Već sljedeći tjedan, od 6. do 8. prosinca, planiran je bogat program za najmlađe. U organizaciji Udruženja „Mali princ“ bit će organizirano druženje i fotografiranje sa Djedom Mrazom, zimski fotostudio, kreativne radionice, likovne radionice, dječija novogodišnja predstava.

-Ovo je pozivnica svima da se uključe u sam program, ali i da posjete manifestaciju u sljedeća dva mjeseca. Nastojat ćemo da ona postane tradicionalna i da u dogovoru s ostalim nadležnima u Brčkom ovu manifestaciju od sljedeće godine predamo Službi za turizam, rekao je Milić.

Manifestacija „Čari zime“ namijenjena je za sve uzraste koji će u periodu od 17.00 do 21.00 sat uz niz radionica za najmlađe, glazbeni program, prezentaciju proizvoda firmi, nevladinih organizacija i udruženja imati priliku da uživaju u duhu praznika.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u manifestaciji „Čari zime u Brčko distriktu BiH” mogu se prijaviti na link:

www.vlada.bdcentral.net/Publication/Read/objavljen-poziv-za-prijavu-firmi-i-udruzenja-za-manifestaciju-cari-zime-u-brckom.

Detaljni program i aktuelne informacije možete da pratite na službenoj stranici Vlade Brčko distrikta BiH www.vlada.bdcentral.net kao i na društvenim mrežama Facebook i Instagram na sljedećim linkovima:

www.facebook.com/carizime

www.instagram.com/carizime

Facebook Komentari

Oznake