Ultrasi na gostovanje krenuli s palicama
BiH

POLICIJA RAZORUŽALA 70 NAVIJAČA ZRINJSKOG

Blizu 70 pripadnika navijačke grupe Ultrasi koji podržavaju HŠK Zrinjski jutros je razoružala policija u blizini Mostara, doznaje Klix.ba.

Navijači Zrinjskog u ranim jutarnjim satima u kombijima su krenuli na gostujuću utakmicu u Gradačac gdje njihov klub danas igra protiv Zvijezde u okviru šesnaestine finala Kupa BiH.

Kako javlja čitatelj portala Klix.ba blizu 70 osoba je zaustavljeno kod restorana Borik u Potocima kod Mostara. Pretresom su pronađene palice i drugi predmeti koji bi mogli biti korišteni u obračunu.

Navijačima je zabranjen nastavak puta i svi će biti vraćeni u Mostar.

Kako doznaje Klix, velika je vjerojatnost da su se Ultrasi spremali za moguće sukobe na putu prema Gradačcu, u slučaju sretanja s drugim navijačkim grupama.

Tome u prilog ide činjenica da navijači rivalskog Veleža danas putuju na gostovanje u Gračanicu koja se nalazi 40 kilometara od Gradačca. Treba istaknuti da u Hercegovinu danas putuju ‘Horde zla’ s obzirom na to da FK Sarajevo igra u Ljubuškom, dok navijači Željezničara putuju u Derventu, a navijačka grupa ‘Lešinari’ iz Banje Luke idu u Orašje.

 Izvor: Dnevenik.ba

Facebook Komentari