POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU IZMEĐU GRADONAČELNIKA I MREŽE "PROMOVIRAJ POZITIVNO"
Brčko

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU IZMEĐU GRADONAČELNIKA I MREŽE “PROMOVIRAJ POZITIVNO”

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić danas je u zgradi Vijećnice u Brčkom potpisao Memorandum o razumijevanju s Mrežom „Promoviraj pozitivno“, koja okuplja trinaest organizacija iz Distrikta, te na taj način formalizirao suradnju s ciljem jačanja društvene kohezije.

Gradonačelnik je rekao da je Vlada Brčko distrikta BiH prepoznala aktivnosti ove Mreže i njihovu opredijeljenost za istinski rad na unaprjeđenjima oblasti koje su od društvenog interesa.

-Ovo je jedan pozitivan iskorak u pravcu unaprjeđenja naše suradnje, a sve s ciljem jačanja društvene kohezije. Također, mi smo i u proceduri donošenja novih propisa koji se tiču suradnje s nevladinim sektorom. Podsjećam vas da na prostoru Distrikta ima oko 740 nevladinih organizacija i različitih udruga i nisu sve opredijeljene raditi na realizaciji konkretnih projekata, i iz tog smo se razloga odlučili na promjenu propisa koji će uvesti više reda u toj oblasti. Siguran sam da će uz zakonska rješenja koja su na pomolu Mreža „Promoviraj pozitivno“, pa i sve njene članice, možda još više imati ili će dodatno doći do izražaja njihova dobra aktivnost, kazao je Milić.

Koordinator Mreže „Promoviraj pozitivno“ Damir Radenković kazao je da su i do sada imali veliku suradnju i pomoć Kabineta gradonačelnika i da će potpisivanje današnjega sporazuma formalizirati dodatne aktivnosti.

-Potpisivanje za nas znači opredijeljenost gradonačelnika da podrži nevladine organizacije koje se bave suživotom, zajedničkim aktivnostima ali i konkretnim radom s mladima i građanima Distrikta, a ujedno nam znači i da možemo aplicirati i na različite projekte, čime pokazujemo suradnju civilnog sektora i Vlade, što je jedan od ciljeva održivog razvitka. Želja nam je kroz ovo pokazati da su naše različitosti etničke, kulturne, nacionalne i bilo koje druge bogatstvo, a ne prilika za problem, sukob, nasilje i sl. te da kroz zakone reguliramo aktivnosti. Mi ćemo dati svoj nesebičan i velik doprinos u javnim raspravama da ih usmjerimo na suradnju s nevladinim organizacijama koje postoje, rade, imaju svoju adresu i zaposlenike, a ne na one koje su tu samo zbog financija, kazao je Radenković podsjećajući da cjelokupnu Mrežu podržava i OESS od 2013. godine, i da na njihovu inicijativu danas Mreža i postoji.

Nakon potpisivanja Radenković se zahvalio i gradonačelniku koji je prepoznao potrebu za potpisivanjem jednog ovakvog sporazuma.

 

Facebook Komentari