POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU IZMEĐU VLADE I STUDEN & CO HOLDING GMBH
Brčko

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU IZMEĐU VLADE I STUDEN & CO HOLDING GMBH

Memorandum o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Studen & CO Holding GmbH potpisan je danas u Gradskoj vijećnici u Brčkom.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić nakon potpisivanja je rekao da je ovo najveća investicija od osnivanja Distrikta, koja predviđa oko pola milijarde konvertibilnih maraka ulaganja u Distrikt i zaposlenje za 4.000 ljudi.

Drago mi je što smo na obostrano zadovoljstvo zaključili ovaj Memorandum i opredijelili se da u narednom razdoblju intenzivno radimo na realizaciji ove inicijative koja bi trebala donijeti korist isključivo građanima Distrikta. Inicijativa nije usmjerena samo na realizaciju onih projekata koji se nalaze u ovoj okvirnoj listi, već prije svega ona znači stvaranje pravnog ozračja koje će omogućiti da u narednom razdoblju i drugi investitori dođu u Brčko i ostvare svoj poslovni interes. Bit će ulaganja u oblasti poljoprivrede, gospodarstva, turizma i ovo je veliki iskorak za Distrikt, istaknuo je Milić dodajući da će od naredne godine početi prve konkretne aktivnosti na realizaciji ove inicijative.

Predsjednik Uprave Studen & CO Holding Ilija Studen naveo je da je važno da se u Brčko distrikt BiH ponovno na dnevni red vraćaju gospodarstvo i ekonomija, a sve s ciljem kako bi građani imali što kvalitetniji život.

Meni i kompletnom timu iz naše korporacije koji je radio na ovom konceptu veliko je zadovoljstvo da smo danas imali priliku potpisati ovaj Memorandum. Optimistični smo i puni entuzijazma. Izgradnja slobodnih zona temelj je kako bi se brzo dovele tvrtke koje bi proizvodile u Distriktu i koje bi počele zapošljavati ljude. Također, realno je da se počne raditi i na razvitku ekoruralnog turizma, poljoprivrede i voćarstva, koji će biti bazirani na zdravoj hrani, kazao je Studen.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić kazao je da je ovo jedna nova pozitivna stranica u razvitku Distrikta i stvaranju osjećaja perspektive za sve ljude koji žive na ovom području.

Ovo nije investicija samo za Brčake, ovo je investicija i za mnoge druge građane. Cijenim da je u ovom procesu značajna uloga i Skupštine i imat ćemo dosta posla, posebice kada je u pitanju donošenje zakona koji će omogućiti bržu i učinkovitu realizaciju svih ovih projekata kao i rješavanje prostornoplanske dokumentacije. Imamo jasno opredjeljenje Vlade, imamo provjerenog partnera Studen & CO Holding i imamo vrlo javan i transparentan proces u vođenju svih ovih aktivnosti i neće biti ništa nepoznato u cijelom ovom postupku, rekao je Kadrić.

Memorandum o razumijevanju potpisali su gradonačelnik Siniša Milić, dogradonačelnik Anto Domić i predsjednik Skupštine Esed Kadrić te Ilija Studen, predsjednik Uprave STUDEN Holdinga, Mitja Kovačič, potpredsjednik Uprave Studen & CO Holdinga, i Nataša Pucar, ravnateljica korporativnih komunikacija Studen & CO Holdinga.

Facebook Komentari