Brčko

Potpisan Memorandum o suradnji i razumijevanju između Vlade i Udruge roditelja i osoba s invaliditetom

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić danas je u Gradskoj vijećnici potpisao Memorandum o suradnji i razumijevanju s Udrugom roditelja i osoba s invaliditetom s ciljem stvaranja uvjeta za suradnju u oblastima zajedničkog interesa.

Gradonačelnik je kazao da će Memorandum zasigurno unaprijediti brigu Vlade prema osobama s invaliditetom s ciljem unaprjeđenja njihove kvalitete života.

Mislim da je ovo pravi način i put da dođemo do što kvalitetnijih zakonskih rješenja u ovoj oblasti i nama kao Vladi trebaju iskustva ljudi koji imaju znanje iz te oblasti kako bismo donijeli što kvalitetnija zakonska rješenja. Mi smo u fazi donošenja nacrta zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom i to je novo zakonsko rješenje koje nismo do sada imali, a smatram da će rad s ovim udrugama pomoći da dobijemo što sadržajniji zakon koji će odgovoriti stvarnim potrebama, kazao je Milić.

Potpisan Memorandum o suradnji i razumijevanju između Vlade i Udruge roditelja i osoba s invaliditetom

Anđa Gajić, predsjednica Udruge roditelja i osoba s invaliditetom Brčko distrikta BiH, kazala je da su zadovoljni današnjim potpisivanjem Memoranduma koji, kako je kazala, ukazuje na volju institucija da podrže populaciju osoba s invaliditetom kao i njihove obitelji na putu k ravnopravnosti i jednakosti u zajednici.

Ovo je ujedno i trenutak gdje prepoznajemo potrebu i volju za radom i sustavnim rješenjima i prvi korak u našoj budućoj suradnji, gdje ćemo zasigurno imati dobre rezultate. Također, mi smo jedna od udruga koje su podržale inicijativu za usvajanje zakona o zapošljavanju osoba s invaliditetom i voljni smo sudjelovati u svim drugim aktivnostima kako bi došli do što boljih rješenja, kazala je Gajić.

Facebook Komentari