Brčko

Potvrđene optužnice zbog nedozvoljenog uvoza i prodaje automobila

 Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnice protiv Predraga M. (28) iz Brčkog i Milice S. (45) iz Bijeljine zbog sumnje da su se bez ovlaštenja na području Distrikta bavili trgovinom u većem obimu. Oni su optuženi da su, znajući da nemaju ovlaštenja za trgovinu, iz inostranstva uvezli veći broj putničkih motornih vozila, a potom ih prodali kupcima na teritoriji Bosne i Hercegovine. 

            Optuženom Predragu M. stavlja se na teret da je uvozom i prodajom šesnaest polovnih automobila različitih marki ostvario imovinsku korist od preko 22 hiljade KM, a Milici S. da je na istovjetan način, uvozom i prodajom dvanaest vozila, ostvarila imovinsku korist od preko 17 hiljada KM.   

           Oboje su optuženi za krivična djela nedozvoljene trgovine (iz člana 261 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine. Tužilaštvo je u optužnicama predložilo da im se oduzme imovinska korist, koja je stečena krivičnim djelima. Nakon prosljeđivanja Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH obje optužnice su u fazi prethodnog saslušanja u cjelosti potvrđene. 

Facebook Komentari