POVRATAK MINIVALA
Lifestyle

POVRATAK MINIVALA

NAKON velikog povratka modnih i beauty trendova iz devedesetih godina prošlog stoljeća red je došao na osamdesete.

Jastučići za ramena, puf rukavi, satenske haljine, volani, ravne traperice i svi drugi trendovi iz tog razdoblja čijem se povratku nitko nije veselio sada su opet hit, a u modu se sada vraća i jedna kontroverzna frizura koja je obilježila osamdesete.

Riječ je o minivalu ili “trajnoj”, odnosno trajnim voluminoznim kovrčama koje su se postizale kemijskim procesima u frizerskim salonima i kojima su u osamdesetima bili opsjednuti i žene i muškarci, a zatim je desetljećima ova frizura bila na crnoj listi.

No sada su njen povratak u modu potvrdile brojne slavne dame i njihovi frizeri, Instagram influencerice te brojni dizajneri na svojim revijama.

A ako ste odmah odlučile da nećete isprobati ovaj trend, pričekajte dok vidite kako izgleda “novi minival”.

Naime, kako je za Harper’s Bazaar objasnila londonska ekspertica za kosu Karine Jackson, sitne kovrče koje su bile popularne u osamdesetima sada su zamijenili nježniji i veći valovi u kosi koji djeluju puno prirodnije, a i tehnologija je uznapredovala pa sada procesi kovrčanja manje štete kosi.

Ipak, ističe i kako ova frizura nije za svakoga jer ne pristaje svakom obliku lica i preporučuje da, prije nego što se odlučite za dugotrajnu promjenu, sami nakovrčate kosu viklerima ili uvijačem kako biste vidjeli stoji li vam ili ne.

 

View this post on Instagram

 

Futures made of virtual reality meets Ab Fab @ronanpark

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

Također, ističe i da minival nije lako održavati te da morati biti spremne na svakodnevno stiliziranje kose i povećanu njegu ako se odlučite na njega.

Izvor: indeks.hr

Facebook Komentari