Brčko Vijesti

Predstavljen Nacrt strategije razvitka Brčko distrikta za period 2021. – 2027. godine

Tajnik Vlade Brčko distrikta BiH Davor Šolaja danas je na konferenciji za medije predstavio Nacrt strategije razvoja Brčko distrikta BiH za razdoblje 2021. – 2027. godine koja ima za cilj poboljšati kvalitetu života u Distriktu.

On je izjavio da strategija sadrži sve elemente koje jedan grad treba imati kako bi se razvijao u narednom razdoblju.

Cilj nam je da put kretanja Distrikta u narednom razdoblju bude što kvalitetniji. Da bismo imali tu kvalitetu potrebno je da i naši, građani Distrikta daju svoj doprinos kako bismo dobili što kvalitetniju strategiju. Hoćemo dodatno da čujemo i glas građana kako bi nam dali  smjernice koje smo propustili i, što više podataka prikupimo, dobit ćemo kvalitetniju strategiju. Također, strategija će nam biti vodilja daljnjeg kreiranja proračuna i sve ono što bude bilo u strategiji trebalo bi se nalaziti i u knjizi proračuna. Pokušali smo obuhvatiti sve segmente življenja od gospodarskog i poljoprivrednog sektora, turizma, socijalnog unaprjeđenja do ruralnog razvitka, a naglasak je stavljen i na poboljšanje obrazovanja, odnosno sve ono što jedan grad treba imati kako bi se kretao k poboljšanju života, kazao je Šolaja.

On je istaknuo da strategija od preko 200 stranica pored strateških ciljeva sadrži i određene prioritete.

Neki od prioriteta su razvoj poduzetništva, tj. razvoj malih i srednjih poduzeća, razvoj poljoprivrednog ali i ruralnog dijela, poboljšanje cjelokupnog zdravstvenog sustava kao i uvođenje informatizacije zdravstvenog centra, što će sigurno doprinijeti boljem razvoju usluge građanima, istaknuo je Šolaja.

Nacrt strategije razvoja Brčko distrikta BiH za razdoblje 2021. – 2027. godine rađen je u suradnji s Odjelom za gospodarski razvitak, šport i kulturu i partnerima UNDP-jem i Republikom Švicarskom.

Nacrt strategije razvoja Brčko distrikta BiH za razdoblje 2021. – 2027. godine možete preuzeti na ovom linku http://vlada.bdcentral.net/content/DownloadAttachment/?id=19bde229-3182-4839-968b-ebe2ccfde92e&langTag=bs.

Građani svoje eventualne primjedbe i sugestije mogu dostaviti najkasnije do 21. 11. 2020. godine osobno u zgradu Vlade Brčko distrikta BiH, Tajništvo Vlade Brčko distrikta BiH, Sektor za opće poslove i strateško planiranje, Bulevar mira br. 1, šalter broj 6 ili 7; putem pošte na adresu Vlada Brčko distrikta BiH, Tajništvo Vlade Brčko distrikta BiH, Sektor za opće poslove i strateško planiranje, Bulevar mira br. 1; ili na adresu elektroničke pošte Oliveru Gušiću, predsjedniku Odbora za razvoj, operativnog tijela za provedbu procesa izrade i provedbu strategije razvoja Brčko distrikta BiH do 2027. godine oliver.gusic@bdcentral.net; i Almiri Čolaković, zamjenici predsjednika Odbora almira.colakovic@bdcentral.net.

Facebook Komentari