PRIJAM KOD DOGRADONAČELNIKA: LJUBICA MARIĆ PROPJEŠAČILA OD MEKSIKA DO KANADE
Brčko

PRIJAM KOD DOGRADONAČELNIKA: LJUBICA MARIĆ PROPJEŠAČILA OD MEKSIKA DO KANADE

Dogradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Anto Domić i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović danas su u zgradi Vijećnice razgovarali s Ljubicom Marić, koja je propješačila stazu „Pacific Crest Trail“ od Meksika do Kanade u duljini od skoro 4.300 km.

Domić je nakon razgovora kazao da mu je bila čast razgovarati o nesvakidašnjem poduhvatu osobe koja je rođena na području Brčko distrikta BiH ističući da je ovim poduhvatom Distrikt dobio još jednu zvijezdu.

-Inače, ona je i prva žena iz Hrvatske ili iz ovoga dijela Europe koja je propješačila tu stazu i zahvaljujem joj se što je danas došla u Brčko prezentirati taj poduhvat i siguran sam da će ona biti motivacija i drugim mladim ljudima da se bave sportom, hodaju i zavole planine i prirodu. Čekamo je da nas iznenadi još jednom avanturom, koju će ona sigurno u bliskoj budućnosti realizirati, kazao je Domić.

Ljubica Marić kazala je da joj je za ovaj poduhvat bilo potrebno šest mjeseci i šest dana. Kaže da je do te ideje došla kada je odlučila napustiti ured i raditi samo za sebe.

-Do ideje sam došla jer sam jako puno radila. Inače diplomirana sam ekonomistica i puno sam provodila u uredu te sam zaključila da ne želim da mi život prođe sjedeći i krenula sam s planinarenjem. Odlučila sam da ne želim raditi za druge i počela sam raditi za sebe. Za stazu koju sam propješačila saznala sam preko knjige ‚Divljina‘. Na tom je putovanju bilo i rizičnih dijelova, posebice kada sam pješačila kroz planinski lanac na sjeveru Nevade. Taj dio prešla sam za dva mjeseca zbog snijega, kazala je Marić.

Nakon razgovora s Domićem i Filipovićem Ljubica je kazala da bi voljela nešto slično ponoviti.

Facebook Komentari