PRIJEM ZA UČENIKE I NASTAVNIKE JU DEVETE OSNOVNE ŠKOLE, NAJBOLJE „ETWINNING“ ŠKOLE U BIH
Brčko

PRIJEM ZA UČENIKE I NASTAVNIKE JU DEVETE OSNOVNE ŠKOLE, NAJBOLJE „ETWINNING“ ŠKOLE U BIH

Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Senad Osmanović primio je danas učenike i nastavnike JU Devete osnovne škole, Maoča, i razgovarali su o ostvarenom uspjehu na „eTwinning“ natjecanju i uručenju plakete za najuspješniju „eTwinning“ školu u BiH.

Osmanović je kazao da je ova nagrada značajna za Distrikt ali i svijetli primjer koji pokazuje da vrijedimo i da možemo postizati velike rezultate.

Ova je nagrada veliki značaj za Distrikt, ali ujedno ovo je i pozitivna promidžba države, grada. Ovo je jedan svijetli primjer kojim pokazujemo sebi i drugima da vrijedimo i da možemo postizati velike rezultate. Odjel za obrazovanje čestita JU Devetoj osnovnoj školi, nastavnicima, ravnatelju, a najviše učenicima koji su sudjelovali u ovom projektu i ostvarili velike rezultate, kazao je Osmanović.

Cilj je učenje 

Nijad Salihović, magistar informatike i tehničkog i nastavnik u JU Devetoj osnovnoj školi, kazao je da je cilj da kroz „eTwinning“ projekte što više naučimo jedni od drugih.

– „eTwinning“ platforma nudi nevjerojatne mogućnosti svakom nastavniku i ne traži mnogo i, što je najbitnije, svi koji žele mogu se uključiti i predstaviti svoj rad. ‚eTwinning‘ je i razmjena među školama i na svakom projektu cilj nam je da što više naučimo jedni od drugih. Mi smo prošli kao najbolja ‚eTwinning‘ škola u BiH, uključujući srednje i osnovne škole, i dodijeljena nam je i plaketa u Sarajevu na koju smo ponosni, kazao je Salihović.

Berina Ljuca, učenica JU Devete osnovne škole, jedna je od velikog broja učenika koja je sudjelovala na „eTwinning“ natjecanju i kaže da joj je drago što su ostvarili uspjeh.

– „eTwinning“ nije program kao sve ostalo što radimo u školi. Nije suhoparno učenje, nego je učenje kroz mnoge projekte i surađivanje s drugim školama, što je svakom učeniku zanimljivo. Radili smo s mnogim stranim školama iz Europe i školama s naših područja.

Upoznavanje drugih kultura i naroda

– Upoznali smo druge kulture, narode i bilo je lijepo razmijeniti ta iskustva. Drago mi je što smo mnogo doprinijeli školi i što smo kroz zabavu i igru dosta toga naučili, kazala je Berina.

Prijemu je prisustvovala i voditeljica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić, koja je također čestitala nastavnicima i učenicima na ostvarenom velikom uspjehu i poručila da nastave s ostvarivanjem pozitivnih rezultata.

„eTwinningova“ zajednica okuplja stotine tisuća učitelja koji uče jedni od drugih, dijele prakse i ideje i čine „eTwinning“ najvećom zajednicom učitelja na svijetu.

Facebook Komentari