RASPISAN NAGRADNI NATJEČAJ ZA IDEJNO RJEŠENJE MULTIFUNKCIONALNE SPORTSKE DVORANE
Brčko

RASPISAN NAGRADNI NATJEČAJ ZA IDEJNO RJEŠENJE MULTIFUNKCIONALNE SPORTSKE DVORANE

Brčko distrikt je raspisao natječaj za izradu idejnog arhitektonskog rješenja multifunkcionalne sportske dvorane sa zatvorenim bazenom.

Kako je objašnjeno, natječaj se provodi s namjerom da se osiguraju najbolja idejna rješenja koja će biti nagrađena novčanim naknadama. Za peto mjesto je predviđeno 3.000 KM, četvrto 5.000 KM, treće 7.000 KM, drugo 12.000 KM i za prvo mjesto 18.000 KM.

Dodjeljivanje nagrada podrazumijeva otkup autorskog djela tj. idejnog rješenja.

Svaki učesnik može da preda samo jedno idejno rješenje. Predložena idejna rješenja moraju biti isključivo originalan rad predlagača i ne smiju biti prethodno realizirana – navedeno je u tenderskoj dokumentaciji. Također se ističe da idejna rješenja treba da budu u skladu sa projektnim zadatkom.

Iz klirinškog duga Rusije prema BiH, koji je nakon raspodjele pripao Brčko distriktu, za multifunkcionalnu sportsku dvoranu osigurano je početnih 6,2 mil KM, a novac je pozicioniran u budžetu kapitalnih potreba Odjela za javne poslove.

Mediji su ranije prenijeli da će multifunkcionalna dvorana biti građena u neposrednoj blizini davno započetog i još nezavršenog gradskog stadiona. Brčanski stadion projektiran je 2004. godine i od tada je izgrađena samo armirano-betonska konstrukcija i krov zapadne tribine.

Izgradnja dvorane planira se kao prva faza gradnje sportsko-rekreativnog centra “Ficibajer”.

Rok za dostavljanje idejnih radova je 9. siječanj 2020.

Izvor: nula49

 

Facebook Komentari