RAZBOJNIŠTVO U BRČANSKOM NASELJU EŠ
Brčko

RAZBOJNIŠTVO U BRČANSKOM NASELJU EŠ

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Saše Gmitrovića (23) iz Travnika zbog sumnje da je početkom svibnjau Brčkom, uz prijetnje nožem, počinio razbojništvo u marketu trgovačkog lanca Željo.

Gmitrović je optužen da je 3. svibnja, u ulici Marina Držića, radi sticanja imovinske koristi počinio razbojništvo nad radnicom trgovine Sunce, u sastavu marketa Željo, u brčanskom naselju Eš. Njemu se stavlja na teret da je oko 21.00. sat ušao unutra s maskom na licu i prijeteći joj nožem od radnice Ž.A. zahtijevao da mu preda novac. Usljed prijetnje i straha za vlastiti život, oštećena radnica predala mu je iznos od oko 400 konvertibilnih maraka, nakon čega se Gmitrović udaljio s lica mjesta – navodi se u optužnici.

Gmitrović je ubrzo otkriven i procesuiran za kazneno djelo razbojništva (iz člana 283 stav (2) Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora u trajanju od najmanje pet godina. Nakon sprovedene istrage, Tužiteljstvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv njega i dostavilo je na daljnji postupak Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, gdje je u cjelosti potvrđena.

Podsjećamo da je nedavno po optužnici ovog Samir Nezirović (21) iz Brčkog pravosnažno osuđen za razbojništvo počinjeno na sličan način u kladionici Bet live u centru ovog grada. On je kažnjen godinom zatvora što je 22. lipnja, sat prije ponoći, iz kladionice oduzeo 340,00 KM, nakon što je upotrebom noža prijetio radnici.

Poduzimanje radnji kaznenog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Facebook Komentari