https://www.dnevno.hr/
Celebrities

RICHARD GERE U 71. GODINI PONOVNO POSTAJE OTAC

Jučer je u svijetu odjeknula vijest da će Richard Gere u 71. godini treći put postati otac.

Razmišljaju li roditelji o tome da bi djeca mogla ostati sama kada su im oni najpotrebniji?

O izazovima koje nosi roditeljstvo u stare dane, u jednoj emisiji razgovarali su psiholog Radmila Vulić Bojović i urolog prof. dr Aleksandar Milošević.

Psihologinja Radmila Vulić Bojović smatra da dobivanje djece u kasnijim godinama nije u redu.

-Dobivanje djece u poznim godinama, kao što su sedamdesete-osamdesete za mene predstavlja sebičnu gestu. Nije poanta samo napraviti dijete, poanta je baviti se djetetom, pružiti nešto tom djetetu, smatra Vulić Bojovićeva.

Očigledno je da je dobivanje djece u poznim godinama moguće, ali postavlja se pitanje kakva će biti budućnost tog djeteta.

-Mislim da svako tko može da odgaja svoje dijete do njegove 18. godine je dovoljno mlad da ima dijete, rekao je doktor Milošević, koji je i sam dobio dijete u pedesetim.

-Najviše pažnje posvetio sam svom najmlađem djetetu, jer sam imao najviše vremena. Mislim da je bolje da čovjek sa četrdeset-pedeset godina koji je dovoljno zreo treba praviti djecu, nego čovjek s osamnaest ili dvadeset godina, koji je biološki spreman, ali je nezreo i nije socijalno stabilan, rekao je doktor Milošević, a prenose sprski mediji.

Izvor: Dnevno.hr

Facebook Komentari

Oznake