SAJAM GOSPODARSTVA BRČKO, ODRŽAN OKRUGLI STOL ZA MLADE PODUZETNIKE
Brčko

SAJAM GOSPODARSTVA BRČKO, ODRŽAN OKRUGLI STOL ZA MLADE PODUZETNIKE

U organizaciji Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta a u sklopu Sajma gospodarstva 2019. održan je Okrugli sto za mlade poduzetnike.

Okrugli sto je koncipiran na način da mladi sudionici koji su prošli, otvorili svoja preduzeća, te uspješno posluju, zahvaljujući podsticajnom programu samozapošljavanja , prenesu drugim mladima svoj put “Od ideje do realizacije” vlastitog biznisa.

Predsjednica Vijeća mladih, Tea Ružić ističe da je ideja na ovu temu potekla od Prvih susreta mladih Brčko distrikta održanih u srpnju ove godine:

-Iz toga je nastala inicijativa ka Vladi da se kroz program samozapošljavanja da primat i aplikantu prema odredbama Zakona o mladima Distrikta. Upravo treba potencirati kreativne i istrajne mlade osobe, jer kada vidite da netko može uspjeti u ovoj zemlji, nerijetko se zapitamo zašto ne bismo mogli i mi.

Miloš Subotić mladi poduzetnik iz Brčkog ističe da je prezadovoljan samim projektom kao i suradnjom sa Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta BiH. Međutim on smatra da postoji nekoliko stvari koje treba korigovati kada je u pitanju administrativni dio.

Okruglom stolu “Od ideje do realizacije” pored dogradonačelnika Brčko distrikta dr. Ante Domića, nazočili su i predstavnici vladinih Odjela, Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta, Fonda zdravstvenog osiguranja, Misije OSCE-a u BiH te uz ravnatelje i profesore i učenici brčanske gimnazije i učenici ekonomske škole.

Izvor: infozmaj

Facebook Komentari