ŠKORO OTKRIO KOJI ĆE MU BITI PRVI POTEZI AKO POSTANE PREDSJEDNIK
Celebrities

ŠKORO OTKRIO KOJI ĆE MU BITI PRVI POTEZI AKO POSTANE PREDSJEDNIK

O utrci na šestim predsjedničkim izborima od neovisnosti u Dnevniku Nove TV Mislav Bago razgovarao je s potencijalnim predsjedničkim kandidatom Miroslavom Škorom.

Miroslav Škoro se osvrnuo na aktualne teme u Hrvatskoj, među kojima je i  štrajk prosvjetara. -U ekonomiji je tako da morate uzeti Petru da bi dali Pavlu. Problem je u tome što im je prvo rečeno da novca nema, pa onda da ima toliko da bi se dalo svima, kaže Škoro. Problem vidi u sustavu koji bi mijenjao u cjelini. Uzor obrazovanja u Europi vidi u Njemačkoj.

Škoro je otkrio koji će mu biti prvi potezi ako postane predsjednik države. -Nakon što povećam ovlasti predsjednika, prvi referendum bit će onaj o ovrhama.

Kazao je da ova Vlada, prema njegovu mišljenju, izgubila kredibilitet. -Ja bih destabilizirao ovakvu Vladu. Mislim da je poštenije da se preslaguje samo onoliko koliko ide na korist građanina. Ovako su nam ukrali tri godine, komentirao je Škoro sadašnju Vladu. Na pitanje je li, u slučaju rušenja Vlade, poštenije ići na izbore ili preslagivati Vladu, kaže da bi on uvijek radije odabrao izbore.

Na pitanje o imenovaju ustavnih sudaca, Škoro kaže da bi ustavne suce predlagao u Saboru, a ne ih birao. Imenovanje ustavnih sudaca naziva političkom trgovinom. -Sjedio sam osam mjeseci u Saboru i izgubio osam mjeseci svog života s tim kradljivcima vremena, kaže i otkriva da mu je za vrijeme zastupanja u Saboru žao što je u nekim slučajevima dizao ruku suprotno svome mišljenju.

Škoro je otkrio da bi i glavnog državnog odvjetnika birao na izborima, a ne imenovanjem. -I dan danas kada ljudi imaju neku inicijativu, kada narod dođe s potpisima, ignorira ih se. Prva točka Ustava kaže da ako narod hoće birati radnika na naplatnoj kućici ili državnog odvjetnika, narod ima pravo na to.

Na pitanje o promjeni datuma blagdana i praznika, Škoro poručuje da je to tema za stručnjake. -Smatram da trebamo slaviti Dan antifašističke pobjede, nije bitno koji dan. To trebaju dogovoriti povjesničari.

Kada je riječ o Jasenovcu, Škoro kaže da samo želi rasvjetliti istinu i otkriti tko su počinitelji tih strašnih zločina. Ja sam kršćanin i znam praštati. Kada saznamo tko su počinitelji zločina, pa pomolit ćemo se za njih, kazao je. -Ne možemo ići u budućnost, a da nismo rasvijetlili tu prošlost. U krajnjoj liniji, to i Europa traži od nas, ističe potencijalni predsjednički kandidat.

Na pitanje Mislava Bage o neriješenim granicama sa susjednim državama, Miroslav Škoro kaže da je najpametnije dogovoriti se sa susjedom. ”Citirat ću s predsjednika Tuđmana: -Ja bih pregovarao i s crnim vragom ako je u interesu građana, poručio je. Kazao je da Hrvatska od Srbije i Bosne i Hercegovine treba tražiti ratnu odštetu.

Osvrnuo se i na Titovu bistu na Pantovčaku. -Ja ju nisam tamo ni stavljao ni micao, a neću ju sigurno ni vraćati. Vidjet ću ima li tamo bista Blage Zadre, pa ću ju tamo postaviti”, kazao je i dodao: ”Za razliku od nekih kandidata, ne ulazim u ovo zbog plaće i slično. Tu sam da vratim narodu ono što Miroslav Škoro je, govori Škoro. Otkrio je da svoju predsjedničku kampanju financira sam.

Izvor: Jutarnji.hr

Facebook Komentari