Službeno otvorena manifestacija “Frančeskovi dani Brčko 2019”
Brčko

SLUŽBENO OTVORENA MANIFESTACIJA “FRANČESKOVI DANI BRČKO 2019”

Pred brčanskim ljubiteljima umjetnosti svečano je upriličena Izložba slika s 10. Međunarodnih likovnih susreta te tim povodom i službeno otvoren program Frančeskovih dana, kulturno-sportske manifestacije koja se već jedanaest godina zaredom, u listopadu mjesecu održava u Brčkom.

Svim nazočnima se u ime domaćina Likovnih i dramskih umjetnika” Talija Brčko”obratio Jusuf Muharemović, predsjednik udruženja Likum te dugogodišnji član Talije kao i Zvonimir Marić, koordinator programa Frančeskovih dana.

Poželjevši dobrodošlicu istaknuli su da je početni cilj prilikom utemeljenja manifestacije Frančeskovi dani, još prije 11 godina zadržan i danas a to je da listopad, mjesec početka tmurne jeseni učine ugodnijim i veselijim svim Brčacima. Koji kroz glazbu, umjetnost, sport, poeziju i kazalište misli mogu  uspješno vratiti na vedro i osunčano ljeto.

Tea Ružić, organizator programa Frančeskovih dana prilikom izjave za medije istaknula je da je ovogodišnji program za sve generacije, te pozvala sve žitelje Distrikta da isprate događaje u sklopu ove zanimljive manifestacije, s akcentom na kazališne predstave za djecu i odrasle, Gradskoj kazalista iz Vinkovaca, Veče tamburice, koje je nešto novo u našem gradu te promociju knjige mlade autorice Katarine Marošević, koja nazivom “Boca u moru” privlači pozornost brčanske javnosti a koja će se u Foajeu Doma kulture u Brčkom održati 16.listopada u 18 sati.

Izvor: infozmaj.ba

Facebook Komentari