SLUŽBENO: PROSINEČKI VIŠE NIJE IZBORNIH BIH
Nogomet

SLUŽBENO: PROSINEČKI VIŠE NIJE IZBORNIK BIH

Robert Prosinečki od danas više nije izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. To je u razgovoru za Faktor potvrdio potpredsjednik FSBiH Milorad Sofrenić.

-S Robertom Prosinečkom smo sporazumno raskinuli saradnju. Sinoć smo imali sastanak, a danas smo se telefonski čuli sa ostalim članovima Izvršnog odbora i donijeli konačnu odluku, rekao je Sofrenić.

Raskid ugovora s Prosinečkim nije posebno iznenađenje s obzirom na činjenicu da se reprezentacija BiH u kvalifikacijama nije uspjela plasirati na Europsko nogometno prvenstvo koje se igra sljedeće godine.

Nakon četvrtog mjesta u kvalifikacijskoj skupini, nogometaši BiH mogu se još jedino nadati sreći u doigravanju kroz natjecanje u okviru Lige nacija sljedeće godine gdje će im suparnik biti Sjeverna Irska, a potom i pobjednik iz natjecanja nogometnih reprezentacija Slovačke i Republike Irske.

Navodno je naizgledniji kandidat za nasljednika Prosinečkog na čelu nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić kojemu bi to bio drugi put da predvodi najbolje bosanskohercegovačke nogometaše.

Prosinečki je za izbornika BiH imenovan u siječnju 2018. sa zadaćom da nogometnu reprezentaciju te zemlje vodi do okončanja kvalifikacija za Euro 2020.

Izvor: Dnevnik.ba

Facebook Komentari