Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić
BiH

ŠPIRIĆ: “Nikada od Daytona Srbi nisu dobili tako ružnu poruku iz Sarajeva”

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da izbjegavanje primjene Sporazuma o formiranju Vijeća ministara na razini institucija BiH, koji su postigli lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDA Bakir Izetbegović i HDZ-a BiH Dragan Čović, uvlači BiH u još dublju agoniju i još veći ćorsokak.

“Posebno je sporno da nikada Republika Srpska nakon Daytona i srpski narod nisu dobili tako ružnu poruku iz Sarajeva u smislu da se ne računa na Republiku Srpsku i Srbe kao konstitutivni narod, da se ne poštuje izborna volja srpskog naroda, što će reći da su Srbi dobili poruku da se okrenu sebi i Republici Srpskoj”, rekao je Špirić.

On je poručio Srbima u institucijama vlasti BiH, bez obzira iz koje političke stranke dolaze, da se okrenu Republici Srpskoj, da sjednu i da nađu odgovor na to kakva nas budućnost očekuje i da je zajedno trasiraju, prenosi HMS.

“U protivnom bojim se da ćemo ući u jednu agoniju iz koje neće biti dobrih rješenja. Moja je poruka predstavnicima vlasti bošnjačke, srpske i hrvatske nacionalnosti da se što prije sjedne da se proces odblokira kako ne bismo došli u situaciju da Srbi shvate da su poslije izbora, umjesto primjene njihove političke volje, ignorirani gotovo godinu dana”, rekao je Špirić.

On kaže da je zadatak svih koji rade u institucijama BiH da taj ignorantski stav ne dozvole, jer ne smije se shvatiti da je formiranje vlasti opća borba za vlast zbog vlasti, nego radi projiciranja budućnosti i okretanja ka Republici Srpskoj i nedozvoljavanja da se derogiraju institucije i nadležnosti RS.

“Bojim se da radi komadića vlasti ne izgubimo Republiku Srpsku”, rekao je Špirić.

Izvor: Dnevnik

Facebook Komentari