SPORAZUM IZMEŽU HRVATSKE I BIH I UVJET ZA OBNOVU MOSTA GUNJA-BRČKO
Brčko

SPORAZUM IZMEĐU HRVATSKE I BIH I UVJET ZA OBNOVU MOSTA GUNJA-BRČKO

Već osam mjeseci u prekidu je teretni promet mostom preko rijeke Save između Gunje i Brčkog a s obzirom na potrebnu proceduru koja prethodi stvaranju uvjeta za obnovu postojećeg ili gradnju novog mosta – jer je riječ o bilateralnom pitanju između Republike Hrvatske i BiH – kamioni i autobusi njime zasigurno neće još dugo voziti.

Most je izgrađen još u vrijeme Austro-Ugarske, 1894. godine, dug je 755 metara i stoji na 27 betonskih stubova. U ratovima je nekoliko puta rušen a 2009. popravljen je oštećeni stub s brčanske strane. Vlada Brčko Distrikta BiH je 24. siječnja upoznata s elaboratom o utvrđivanju stanja, procjenom nosivosti i projektom obnove  opreme mosta kojim je utvrđeno da most nije siguran za promet. Zbog izrazito nepovoljnih rezultata provjere na zamor, prihvaćena je preporuka i doneseno je rješenje o obveznom i hitnom prekidu prometa teretnih motornih vozila i autobusa.

Ekonomska šteta

Početkom srpnja, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio je u Vukovaru gradonačelnika Brčko Distrikta BiH Sinišu Milića i suradnike, koji su ga informirali o elaboratu IPSA Instituta iz Sarajeva. Na sastanku je upozoreno da su posljedice prekida teretnog prometa višestruke, posebno u ekonomskom smislu, i da štetu trpe gospodarstvenici s obje strana Save.

Kao privremeno rješenje predložena je rekonstrukcija postojećeg mosta u smislu njegovog proširenja za još jednu prometnu traku za teretni promet, o čemu će konačnu riječ dati stručnjaci.

A kao dugoročno rješenje istakli su gradnju novog mosta Gunja – Brčko. Vukovarsko-srijemska županija obvezala se o zaključcima izvijestiti Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a brčanska strana svoje resorno ministarstvo s obzirom na to da su Vlada RH i Savjet ministara BiH nadležni za rješavanje ovog pitanja.

Je li u međuvremenu došlo do kakvih pomaka i jesu li poduzete kakve konkretne aktivnosti s ciljem rješavanja problema prometovanja na mostu između Gunje i Brčkog provjerili smo u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Na upit Glasa Slavonije odgovorili su da je trenutno u postupku sklapanje sporazuma između Vlade RH i Savjeta ministara BiH o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na zajedničkoj državnoj granici.

Privremena regulacija

Navedeni sporazum, kako su pojasnili, imaće za svrhu unapređenje prometne povezanosti dviju susjednih država kroz uređenje međusobnih odnosa u pogledu održavanja i rekonstrukcije svih deset mostova koji se nalaze na prekograničnom području a time i mosta Gunja – Brčko.

“Zajedničko mišljenje hrvatske i bosansko-hercegovačke strane jest da most nije u primjerenom stanju s aspekta sigurnosti odvijanja kamionskog i autobusnog prometa. Hrvatske ceste d.o.o. poduzele su određene aktivnosti u kontekstu privremene izmjene putnog koridora tranzitnog prometa teretnih vozila s državne ceste DC 214 (granični prijelaz Gunja) na DC 55 (granični prijelaz Županja). Predviđeno vremensko trajanje privremene regulacije planira se do završetka rekonstrukcije mosta”, stoji u odgovoru.

U Ministarstvu očekuju kako će navedeni sporazum biti uskoro potpisan od obiju strana a potom će se, u skladu sa detaljnom analizom stanja i vrijednosti sanacije mosta, pristupiti rješavanju problematike.

Općina Gunja je Vukovarsko-srijemskoj županiji krajem travnja proslijedila zahtjev za poticanje inicijative za gradnju novog mosta, kao nužno rješenje za omogućavanje sigurnog prometa ljudi, robe i dobara između dvije države. Općinski načelnik Gunje Anto Gutić smatra da je gradnja novog mosta jedino rješenje jer bi obnova postojećeg zbog starosti i stanja u kakvom se nalazi bila vrlo skupa i zahtjevna i njome se uvjeren je, ne bi postiglo dugoročno i kvalitetno rješenje za kojim već godinama postoji potreba.

Gunja traži premještanje mosta

Načelnik Gunje Anto Gutić napominje da ni pod sadašnjim režimom prometovanja prema kojemu na mostu u isto vrijeme može biti 30 automobila, most nije siguran. Upozorava na potrebu uvrštavanja gradnje novog mosta kao prioritetni projekt prekogranične suradnje između RH i BiH te kao projekt u okviru projekta Savjeta za Slavoniju i Baranju. Zauzima se za to da nova lokacija bude u neposrednoj blizini željezničkog mosta. Time bi se riješio veliki problem tranzita kroz Gunju i okolna naselja, gdje teški teretnjaci uništavaju ceste. I gužve na ulasku u Brčko su stalne jer ondje postoji samo jedna ulazna traka.

Predlažu skelu

Komisija Vlade Brčko Distrikta radi na pronalaženju prijelaznog rješenja. Traže ga prijevoznici, koji i najviše gube. Tvrtku iz Pančeva predstavila je skelu koja bi mogla prevoziti teretni promet na graničnom prijelazu Gunja – Brčko. Pregledali su teren i tvrde da je to moguće.

 

Izvor: nula.49

 

Facebook Komentari