Sportski vikend iza nas, održan rukometni turnir “Mlade nade Frančesko 2019”
Brčko

SPORTSKI VIKEND IZA NAS, ODRŽAN RUKOMETNI TURNIR “MLADE NADE FRANČESKO 2019.”

Rukometni turnir, uzrasta mlađih kadeta “Mlade nade Frančesko 2019” također je protekli sportski vikend, održan za vjerne pratitelje sporta i to u dvorani Ekonomske škole u Brčkom. Rukomet je drugi sport po popularnosti u Europi, a turnir u Brčkom je okupio dječake, mlade rukometaše 2005. godište.

Sudjelovalo je pet ekipa i to: RK Lokomotiva – Brčko, RK Lavovi-Bačka Palanka, RK Radnički 1958- Šid, RK Bijeljina i RK Drina-Zvornik.

Na turniru je odigrano ukupno 8 utakmica koje su ujedno bodovane za ligu, a nakon borbe i timskog duha mladih rukometaša, poredak je sljedeći:

1. RK Lavovi- Bačka Palanka

2. RK Radnički 1958- Šid,

3. RK Bijeljina,

4. RK Lokomotiva- Brčko

5. RK Drina- Zvornik.

Za sve ljubitelje rukometa, jedna zanimljivost. Rukomet je za neke kombinacija nogometa, košarke i vaterpola. Donosimo vam priču o tome kako je nastao taj sport. Jedni tvrde da je rukomet izmišljen u Njemačkoj krajem 19. stoljeća. Rukomet su prema toj priči izmislili nogometaši koji su za ljetnih mjeseci održavali kondiciju i formu dodavajući si loptu. Uskoro su na svaki kraj igrališta postavili nogometne golove te utvrdili pravila koja su bila ista kao i nogometna, samo su uključivala igranje rukom.

Izvor: infozmaj.ba , piše: T.R

Facebook Komentari