Celebrities

ŠTETA ŠTO NIJE IZABRALA NEKU BAJKU, JER PRIČANJE BAJKI JOJ BAŠ DOBRO IDE!

Jučer je, s obzirom na sve viđeno, bio dan šaljivih videa u kojima glavne uloge igraju naši političari. I već se mislilo da je pobjednik dana Vladimir Šeks, koji je snimljen kako se na jednoj svadbi na hit Despacito doslovno polomio od plesa.

No, onda je društvenim  mrežama počeo kružiti video predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja čita ulomak iz dječje knjige Pipi Duga Čarapa švedske spisateljice Astrid Lindgren.

Predsjednica se tako odazvala molbi Martine Mihalić, nastavnice hrvatskog jezika koja predaje u Švedskoj, a čini se da se istom apelu odazvao njezin protukandidat, pjevač Miroslav Škoro, također pročitavši ulomak iz spomenute knjige.

Nije prvi put da Škoro i Grabar – Kitarović posežu za sličnim tehnikama promocije, jer, ipak se natječu za srca i glasove iste biračke populacije. Jedino problematično nastupu s pričama za laku noć je što djeca i dalje ne mogu glasati na izborima. No, mogu mame i tate.

Reakcije su, možete misliti, šarolike. Čak i ako vam je simpatičan ovaj potez Kolinde Grabar-Kitarović, te čak i ako vam se svidio njezin meki i umiljati glasić, morate priznati da zaista malo bizarno izgleda kada se predsjednica, u punoj spremi – našminkana, sređena, s krasnom frizurom-  sjedeći za svojim uredskim stolom, za kojim vjerojatno potpisuje dokumente i vodi razgovore s kolegama, obraća djeci. Jer, poznato je da djeca vole slušati bajke u predsjedničkim uredima.

Predsjednica nas je tijekom petogodišnjeg mandata navikla na zaista svašta, no obično smo od njezinih izvedbi imali vremena malo odmoriti. No, sada je ubacila u petu brzinu i stvarno ih je zaredala. Evo, nedavno je baš sasvim “prikladno” lupila šakom o stol.

Na kraju mandata konačno lupila šakom o stol. Doslovno

Dogodilo se to tijekom intervjua za HRT, kada je, odlučna da ‘više nikada niti jedan srbijanski tenk neće ući u Vukovar’, na iznenađenje novinara prvo počela mahati rukom, da bi u velikom finalu napokon, nakon pet godina mandata, lupila šakom o stol. No, nije to učinila Plenkovićevoj Vladi, već za ovu izvedbu nespremnom novinaru.

Pjevala na proslavi Oluje, pa ju optužili da je bila pijana

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na kninskoj je tvrđavi ove godine održala vatreni govor uoči obilježavanja 24. obljetnice vojno – redarstvene akcije Oluja u kojem je, emocijama svladana, izjavila kako je ponosna na poginulog vojnika Josipa Briškog, dvojicu ranjenih vojnika, a govoreći o obrani Hrvatske u Domovinskom ratu, otkrila je kako ju je grizla savjest jer i sama nije sudjelovala u ratu, odnosno uzela pušku i otišla na bojište. Nije se uhvatila puške, ali jest mikrofona i po tko zna koji put pokazala da nema problem pustiti glas na još jednu u nizu budnica koje i inače rado pjeva.

Nakon prijema ratnih zapovjednika na kninskoj tvrđavi Kolinda je zapjevala “U boj, u boj” iz opere “Nikola Šubić Zrinski”.

Ne treba posebno naglašavati kako je ova pjesma izrodila stotine meme-ova i sličnih zafrkancija na predsjedničin račun, no najdalje je otišao bivši predsjednik Ivo Josipović, koji se zapitao je li Grabar – Kitarović prije proslave konzumirala previše alkohola.

No, Oscar ide za performanse u Francuskoj: ples u svlačionici i ljubljenje nogometaša, pehara, ma svega…

Ako bismo predsjednici nekim slučajem dodjeljivali Oscara za jedan od dobro koreografiranih i uvježbanih performansa, u žestokoj bi konkurenciji definitivno pobijedila njezina epizoda u Francuskoj, odnosno proslave fantastičnog uspjeha naših nogometaša na svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. godine.

Prvo je polugolim navijačima upala u svlačionicu kako bi im čestitala na pobjedi nakon jedne od utakmica. Drugi puta se bolje pripremila, pa su je u svlačionici dočekali odjeveni i spremni za skakanje, pjesmu i ples. No, nezaboravna je njezina točka sa samog finala protiv Francuske kada je, našem porazu usprkos, grlila i ljubila sve koji na vrijeme nisu uspjeli pobjeći ili kojima je po protokolu čestitala nakon utkamice. Svijet su obišle fotke nježnih pogleda upućenih nogometašima i stručnom stožeru, suzama i kišom umivenog lica, ali i nesvakidašnja potreba da jedan poljubac udjeli i peharu.

Izvor: Jutarnji.hr

Facebook Komentari