Brčko Vijesti

Supervizor Scanlan pohvalio rad brčanskih vlasti na suzbijanju krize uzrokovane korona virusom

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt, Michael Scanlan, održao je online sastanak sa predsjednikom i dopredsjedsjednikom Skupštine Distrikta Esedom Kadrićem i Ivom Filipovićem, te gradonačelnikom Sinišom Milićem i dogradonačelnikom Antom Domićem.

Supervizor je čestitao brčanskim zvaničnicima, njihovim suradnicima i cjelokupnom vrijednom osoblju institucija Brčko Distrikta, na dosadašnjim naporima za suzbijanje krize uzrokovane covidom-19 – kako u smislu trenutnih aktivnosti na sprečavanju širenja zaraze, tako i opredijeljenosti za srednjoročne i dugoročne mjere za ublažavanje zdravstvenih i ekonomskih posljedica pandemije.

Supervizor je naglasio značaj suradnje, poštovanja, otvorenosti i transparentnosti u borbi protiv ove krize.

„Cilj sada je da svi rade zajedno kako bi se prevazišla zdravstvena kriza te kako bi se Brčko što prije vratilo na put napretka. U ovoj krizi nema pojedinačnih pobjednika ili gubitnika. Ili će zajednica u cijelosti prevladati, ili će svi trpiti posljedice. Uvjeren sam da će vlasti u Brčkom nastaviti sa odličnim radom u korist cjelokupne zajednice.“

Supervizor Scanlan je napomenuo zvaničnicima da će on, visoki predstavnik, kao i cijela međunarodna zajednica nastaviti raditi na tome da Brčko bude uključeno u sva rješenja za pomoć BiH.

Ovo nije pojedinačna borba, budući da se cijela država suočava sa istim izazovom, dodao je supervizor.

Pozvao je organe vlasti i građane da se strogo pridržavaju savjeta stručnjaka i medicinskih radnika.

Autor: OHR

 

Facebook Komentari