Sport Svijet

Svjetsko prvenstvo u rukometu 2025. igrat će se u Hrvatskoj!

Prvi dio igrat će se u Zagrebu, Varaždinu, Splitu, Poreču i – Dubrovniku, a finalni vikend bit će u Oslu. Osim Norveške, sudomaćin je i Danska, a SP 2027. bit će u Njemačkoj i Mađarskoj


Hrvatska, Danska i Norveška zajednički će organizirati Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine, odlučio je IHF u petak u Kairu.

Četiri od osam skupina prvog kruga, dvije od četiri skupine drugog kruga, President kup, dva četvrtfinala i jedno polufinale igrat će se u Lijepoj Našoj.

Hrvatska će tako peti put ugostiti veliko rukometno natjecanje, ali prvi put ne samostalno. Godine 2000. igrao se Euro za rukometaše, 2003. Svjetsko prvenstvo za rukometašice, 2009. Mundijal za rukometaše, a 2018. muški Euro.

Bilo je jasno da će Hrvatska biti sudomaćin SP-a ili 2025. ili 2027., u koji je išla s Dancima i Norvežanima, jer su nam protivnici za 2025. bili Mađarska i Švicarska, a za 2027. Mađarska i Njemačka, koji su i dobili organizaciju tog prvenstva.

– Jako smo sretni što smo dobili ovo prvenstvo, to je prvi put u povijesti da ga zajednički organiziraju tri zemlje. Svaka, osim što je jaka rukometna nacija, ima i iznimno veliko iskustvo u organizaciji najvećih natjecanja. Ne sumnjam da ćemo opet biti sjajni domaćini kao što smo bili 2003. i 2009. kad smo organizirali najprije žensko, a onda i muško prvenstvo – rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac i dodao:

– Misao vodilja koju smo ponudili i promovirali je vratiti djecu u dvorane, omogućiti im da se bave sportom, a posebno rukometom. IHF je to prepoznao i odao nam je priznanje za tu ideju. Radit ćemo na tome jako puno sljedećih godina.

Izvor: 24sata.hr

Facebook Komentari