Talijanski mediji: Bayernov gazda se ispričao Kovaču zbog Perišića
Nogomet

TALIJANSKI MEDIJI: BAYERNOV GAZDA SE ISPRIČAO KOVAČU ZBOG PERIŠIĆA

SKEPSA je dočekala Ivana Perišića u Bayernu. Navijači su očekivali cijelo ljeto Leroya Sanea iz Manchester Cityja i to je trebao biti rekordan transfer njemačkog prvaka, međutim, posao je otpao zbog teške ozljede mladog Nijemca.

Niko Kovač žurno je tražio potentno krilo, a kako je Perišić u Interu postao prekobrojan zbog promjene formacije novog trenera Antonija Contea, sve tri strane lako su se dogovorile.

Nakon objave posudbe, Bayernovi fanovi nisu bili oduševljeni, baš kao ni predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge koji je, kako Nijemci i Talijani pišu, bio protiv dolaska Perišića.

Rummenigge je bio ljutit jer je Kovač ignorirao njegovo mišljenje, bivši hrvatski izbornik htio je Ivana pod svaku cijenu u Münchenu što se i ostvarilo. A 30-godišnjem Omišaninu krenulo je lijepo u Bayernu pa u četiri utakmice ima dva gola i dvije asistencije te polako postaje član udarne postave Nike Kovača.

Perišićeve kvalitetne igre natjerale su gazdu Rummeniggea da se ispriča treneru Niki Kovaču zbog pogrešne procjene. Kovač se tada u medijima morao braniti od snažnih kritika zbog dovođenja Perišića.

“Ivan je bio druga opcija za dovođenje, ali što onda, pa nisam ni ja bio prva. Kad smo vidjeli da ga možemo dovesti, reagirali smo u kratko vrijeme. Ivan je bio dugo na našem popisu želja. Preporučio sam mu Bayern, znamo da je igrao u Njemačkoj i bio dobar. Poznajem ga iz reprezentacije, on je vrhunski igrač.”

Bayern je Perišića doveo na jednogodišnju posudbu i njegov će ugovor moći otkupiti za 20 milijuna eura u ljeto 2020.

Izvor: Indeks.hr

Facebook Komentari