TREĆI BIZNIS FORUM BRČKO DISTRIKTA "DIJASPORA ZA PARTNERSTVO"
Brčko

TREĆI BIZNIS FORUM BRČKO DISTRIKTA “DIJASPORA ZA PARTNERSTVO”

Treći Biznis forum Brčko distrikta BiH bit će održan od 3. do 5. listopada, a tema ovogodišnjeg foruma je “Dijaspora za partnerstvo”.

Riječ je o jedinstvenom poslovnom događaju koji je podržan od Vlade Brčko distrikta i “Dijaspore za razvoj”- projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Dijalog treba da proizvede odgovore na pitanje koliki je značaj investicija dijaspore za gospodarski razvoj Brčko distrikta BiH te pruži mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje ulaganja u Brčko distrikt BiH i Bosnu i Hercegovinu, čime se jača povjerenje u domaće institucije i osnažuju veze kroz razmjenu iskustava i znanja.

Koktel dobrodošlice bit će upriličen u svečanoj sali Vijećnice 3. listopada u 19 sati, a otvaranje Biznis foruma planirano je 4. listopada u Domu kulture, s početkom u 11 sati.

Na ovogodišnjem Forumu bit će prezentirane uspješne investicija u saradnji s bh. dijasporom, kao i Nacrt strategije Brčko distrikta BiH za suradnju s bh. dijasporom. Primarni cilj jest da kroz dijalog i razmjene mišljenja tradicionalno postane prepoznatljivo mjesto, kao i važan poslovni i investicioni događaj za širenje znanja i poslovnih ideja, priopćili su organizatori.

Facebook Komentari