Brčko Vijesti

U Brčkom zabilježen drugi smrtni slučaj od virusa korona

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH i zapovjednik Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje Siniša Milić na danas održanoj konferenciji za medije kazao je da je, nažalost, jutros u Brčkom zabilježen drugi smrtni slučaj zbog infekcije virusa korona.

On je istaknuo da se radi o muškarcu 1952. godište koji je zaražen dok je bio na liječenju u Klinici za srce u Tuzli.

„Nažalost jutros je u Brčkom zabilježen drugi smrtni slučaj. Riječ je o muškarcu 1952. godište koji je zaražen dok je bio na lječenju u Klinici za srce Tuzla kao i osoba koja je prethodno preminula. Jučer smo imali još jednu osobu koja je zaražena virusom korona i riječ je, također, o pacijentu s Klinike za srce Tuzla. Sada imamo 18 osoba koje su zaražene ovom infekcijom“, kazao je Milić dodajući da se trenutno u brčanskoj bolnici nalazi sedam osoba koje su smještene na odjelu gdje borave pacijenti inficirani virusom korona.

„Od toga srednje životne dobi su tri osobe, dok su četiri starije životne dobi. S lakšom kliničkom slikom je njih šest, dok je jedno lice s težom kiničkom slikom. Na prostoru Distrikta nalazi se 1333 osobe pod zdravstvenim nadzorom i pedeset lica je izašlo iz zdravstvenog nadzora. Imamo i dva pacijenta koja su izliječena i to su prvi slučajevi zaraze virusom korona. Ipak, oni se i dalje nalaze pod određenim mjerama kako to preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija“, kazao je Milić.

Facebook Komentari