U NEDJELJU KAZALIŠNA KOMEDIJA “BOEING BOEING” ULAZ BESPLATAN
Brčko

U NEDJELJU KAZALIŠNA KOMEDIJA “BOEING BOEING” ULAZ BESPLATAN

U sklopu manifestacije “Frančeskovi dani 2019” u nedjelju će u Domu kulture u Brčkom, s početkom u 19 sati, biti izvedena kazališna komedija za odrasle naziva “Boeing Boeing.” Predstavu će izvesti glumci Gradskog kazališta Vinkovci. Ulaz je za sve besplatan.

Marc Camoletti francuski je suvremeni autor poznat po tzv. bulevarskim farsama, od kojih je najpoznatija i najizvođenija „Boeing Boeing“. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Predstava počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško ženskih odnosa. Bernard je mladi pariški arhitekti, potomak ugledne i moćne obitelji i glavni predstavnik zlatne mladež Pariza koji ima jednu tajnu. Bernarda nema jednu zaručnicu, nema ni dvije nego čak tri zaručnice. Vješto balansira između svojih nevjesta koje doslovno lete kroz njegov život jer sve tri su po zanimanju stjuardese.

Njegove zaručenice Britanka Glorija, Talijanka Gabrielle i Njemica Gretchen izmjenjuju se u njegovom stanu po dobro uhodanom rasporedu ali kada se iz vedra neba pojavi njegov poznanik Robert koji ima vlastitu osmrtnicu u džepu, raspored druženja krene se urušavati a Robert i Bernard će pokušati da se tri zaručnice ne susretnu iako će cijeli dan provesti u istom stanu.

 

Izvor: infozmaj.ba

Facebook Komentari