U SAVI SE JEDNA OSOBA UTOPILA, DRUGA JE SPAŠENA
Crna Kronika

U SAVI SE JEDNA OSOBA UTOPILA, DRUGA JE SPAŠENA

Policajci Distrikta, brzom intervencijom, tokom vikenda uspjeli su iz rijeke Save spasiti jednu žensku osobu od utapanja. No, dan ranije, žena sa inicijalima R.N. je najvjerovatnije izvršila samoubojstvo utapanjem.

-Minulog petka oko 17 sati i 45 minuta policiji se obratio suprug nestale R.N. rođene 1976. godine. Odmah smo pouzeli sve mjere i radnje, a oko 22 sata, policiji se obratio ribar koji je uz obalu Save uočio tijelo. Uviđajem na licu mjesta, kao i naknadnom obdukcijom, utvrđeno je da se radi o R.N. koja je najvjerovatnije izvršila samoubojstvo, rekao je šef Operativno komukacijskog centra Policije Halid Emkić.

Prilikom dodatnog istraživanja terena, uz obalu Save na Ficibajeru, sutradan, u subotu 2. studenog, policajci su dobili hitnu dojavu da je u rijeku Savu skočila ženska osoba, rođena 1958. godine.

-Brzom reakciom naših pripadnika, koji su se nalazili uz obalu, ženska osoba je spašena, izvučena iz rijeke i prevezena u gradsku bolnicu gdje joj je ukazana liječnička pomoć. Ovakav potez naših kolega, koji je bio profesionalan, brz, odlučan i nadasve hrabar, zaslužuje svaku pohvalu, naglasio je Emkić.

Izvor: radiobrcko

Facebook Komentari

Oznake