U SREDNJOJ ŠPIONICI ODRŽANA TRADICIONALNA MANIFESTACIJA "DANI KRUHA I PLODOVA ZEMLJE"
BiH

U SREDNJOJ ŠPIONICI ODRŽANA TRADICIONALNA MANIFESTACIJA “DANI KRUHA I PLODOVA ZEMLJE”

U organizaciji HKD “Napredak” Srebrenik u naselju Srednja Špionica održana je tradicionalna gastronomsko-kulturna manifestacija ” Dani kruha i plodova zemlje”.

Riječ je o manifestaciji koja ima za cilj promociju tradicionalnog načina zivota , proizvodnje organske hrane , narodnih jela i običaja , koja se 14 -tu godinu za redom organizira u ovom naselju .Učešće na ovogodišnjim “Danima kruha i plodova zemlje”  u Srednjoj Špionici uzelo je više od 300 posjetitelja, a zvanično ovu manifestaciju otvorio je predsjedavajući Gradskog vijeća Srebrenik Anto Marković, ističući da ovakve manifestacije upravo predstavljaju ono najbolje što grad Srebrenik i cijela BIH imaju.

Prema riječima Filke Veselčić, predsjednice HKD Napredak Srebrenik, vrijedne domaćice iz Srednje Špionice i okolnih naselja potrudile su se da pripremom starih tradicionalnih jela, narodnih rukotvorina i ovog puta dočaraju način života predaka. Uz članove PD Majevica Srebrenik, koji su i ovog puta planinarskim pohodom od centra Srebrenika do Srednje Špionice dali svoj doprinos, obilježavanje ovogodišnje manifestacije uveličali su i brojni posjetitelji predstavnici udruženja od Tuzle do Distrikta Brčko.
Cjelokupna manifestacija upotpunjena je prigodnim kulturno-zabavnim programom.

Izvor

 

Facebook Komentari