Brčko Vijesti

ULJUB poklonio slike brčanskoj Galeriji

Predstojniku Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Peri Gudeljeviću  uručeno je petnaest slika naive od strane Udruženja ljubitelja umjetnosti Brčko distrikta BiH (ULJUB) kako bi se dodatno obogatio fundus Umjetničke galerije Brčko distrikta BiH.

Gudeljević je ULJUB-u zahvalio na ovom poklonu i kazao da nikada nije ni sumnjao u dobronamjernost svih umjetnika, naročito likovnih.

„Ovim gestom i poklonom obogatili su fundus slika naše Umjetničke galerije u Brčkom kako bi u budućnosti veći broj ljudi mogao da osjeti impresije i poruke koje su sami umjetnici preko ovih slika željeli da prenesu“, kazao je Gudeljević.

Mladen Filipović, predsjednik UOULJUB-a Brčko distrikta BiH, kazao je da je ovo samo jedan mali gest kako bi se odužili Odjelu za gospodarski razvitak, sport i kulturu, bez kog, kako naglašava, ne bi ni bilo ULJUB-a.

„Vlada Brčko distrikta BiH ovo udruženje pomaže zaista jako dobro i zahvaljujem se Gudeljeviću što je preuzeo slike kako bi se obogatio fundus brčanske Galerije, u kojoj se nalazi preko 900 slika različitog žanra. Uručili smo petnaest slika naivnog slikarstva koje su veoma poznate ne samo ovdje, nego i u cijelom svijetu. To su sve imena velikih slikara koji ovdje dolaze i koji su ostavili svoje radove“, kazao je Filipović.

 

Facebook Komentari