UPRILIČEN PRIJEM ZA UČENIKA DOMAGOJA MENDEŠA POVODOM USPJEHA U MAKEDONIJI
Brčko

UPRILIČEN PRIJEM ZA UČENIKA DOMAGOJA MENDEŠA POVODOM USPJEHA U MAKEDONIJI

Šef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Senad Osmanović upriličio je danas prijem za učenika osmog razreda JU Desete osnovne škole Domagoja Mendeša koji je na međunarodnom natjecanju u Skoplju “Makinova 2019”, u konkurenciji preko 60 zemalja osvojio 3. mjesto, a u Mostaru prezentujući STEM projekt u konkurenciji osnovnih i srednjih škola osvojio 2. mjesto.

Osmanović je kazao da je ovo još jedna potvrda uspjeha i pokazatelj kvaliteta obrazovanja u Brčko distriktu BiH.

-Ovo je još jedan uspjeh i pokazatelj kvaliteta obrazovanja u Distriktu i čestitam na tom uspjehu učenicima, ali i nastavnicima, kao i kolektivu Desete osnovne škole. Odjel za obrazovanje će u narednom periodu postati još otvorenije, kazao je Osmanović.

Mara Matkić, šefica Pododjela za osnovno i predškolsko obrazovanje, također je čestitala svima na uspjehu i naglasila da se nastavi sa pozitivnim trendom kako u Desetoj osnovnoj školi tako i u drugim školama u Distriktu.

Učenik Domagoj Mendeš u razgovoru je kazao da mu nagrada znači puno i da je to ujedno i veliki uspjeh za Distrikt.

-Bio sam na natjecanju u Makedoniji u Skoplju i osvojio sam treće mjesto i nagrada mi znači puno. Prezentirali smo jednu simulaciju automatizirane tvornice u današnjici pomoću robota i drugih stvari koje smo dobili. Za kratko vrijeme smo se pripremili i to je veliki uspjeh za našu školu, ali i za Distrikt , kazao je Domagoj.

Današnjem prijemu nazočili su ravnatelj Desete osnovne škole Petar Mendeš, mateo Banović, nastavnik informatike i tehničke kulture kao i nastavnica fizike Nadina Omazić, koji su se zahvalili na prijemu i upućenim čestitkama.

Izvor: nula.49

Facebook Komentari