USKORO OTVARANJE BALON DVORANE "OMLADINSKOG POGONA ILIĆKA"
Brčko

USKORO OTVARANJE BALON DVORANE “OMLADINSKOG POGONA ILIĆKA”

“Omladinski pogon Ilićka” uz nesebičnu podršku Vlade Brčko distrikta na pragu realizacije izgradnje balon dvorane koja će, između ostalog, u značajnoj mjeri služiti i svim ljubiteljima nogometa u Brčkom, te predstavljati unikatan sportski objekt u regiji.

U nestrpljivom iščekivanju svečanog otvaranja, koje je zakazano za sljedeći petak, 6. prosinca, ekipa sportskog portala Sportal.ba razgovarala je sa Vedranom Jovičićem, članom upravnog odbora renomiranog udruženja, koji nam je otkrio nešto više o temi koja je razveselila kompletno sportsko društvo u distriktu.

-Ovaj projekt može da se definira kao najveći projekt jednog udruženja na području Brčko distrikta. Inicijativa koju su preduzeli roditelji u cilju osiguranja adekvatnijih uvjeta za rad, naišla je i na ogromnu podršku Vlade Brčko distrikta i konkretno šefa Odjela za stručne i administrativne poslove, gospodina Srđana Blažića, koji predstavljaju neizostavan fčimbenik u ovoj priči koja će biti od ogromne koristi našoj djeci, kako bi nastavili da se razvijaju u zdravom okruženju, oduševljeno govori Jovičić.

Impozantan objekt, potvrda je da je sve moguće kada je prisutna složnost svih članova koji rade na realizaciji projekta.

-3 mjeseca aktivnog rada, bili su dovoljni za izgradnju objekta veličine 44×24 što ide u prilog činjenici da je ovo jedinstven sportski prostor u regiji. Ovo je montažno-demontažni objekt, koji se postavlja u rujnu a skida u travnju, dodao je Jovičić.

Prioritet u korištenju balon dvorane imat će selekcije “Omladinskog pogona Ilićka” ali će balon biti na dohvat ruke i ostalim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu.

-Mi smo odlučili da svo slobodno vrijeme, odnosno slobodne termine stavimo na raspolaganje i rekreativcima ali prvobitna namjena je da se osiguraju adekavtni uvjeti za trening dječacima kako bi nastavili da ostvaruju uspješne rezultate, objašnjava Jovičić.

UG “Omladinski pogon Ilićka” jedinstven je primjer organiziranog uspješnog udruženja, čije rezultate najviše osjećaju oni kojima je i najpotrebnija,a to su najmlađi članovi udruženja, odnosno nogometaši.

-Zaista moram da pohvalim odgovornost i ažurnost svih roditelja, svi mnogo radimo na ovome. Posebna zahvalnica mnogim volonterima i privatnim tvrtkama, koji su prepoznali ovaj projekt i svako na svoj način doprinosi u izgradnji balona, bez da za to prima ikakvu nadoknadu, što dovoljno govori da smo zaista na pragu velike stvari, zaključio je Vedran Jovičić.

Izvor: nula.49

Facebook Komentari